Obavijesti

News

Komentari 300

"Ako bi diploma spasila radna mjesta, svi ćemo ih pobacati"

"Ako bi diploma spasila radna mjesta, svi ćemo ih pobacati"
13

Predsjednik HDZ-a rekao je da je Milanovićeva Vlada najgora u zadnjih 20 godina. Tvrdi da je Milanović neuspješan premijer koji je 'zatukao ovu državu i gospodarstvo'

VIDEO

- Milanović je jedan neuspješan premijer. Njegova Vlada je najgora koja se šetala ovim dijelom Europe u zadnjih 20 godina, ali su zato postali izvrsni vic maheri. Stalno pričaju neke viceve. Vrhunac duhovitosti je kad kažu za sebe da su najbolja Vlada do sada. I da jesu, to neko drugi treba reći. Najgora su Vlada, ali gospođa Pusić tvrdi da su najbolja. Neka žive u toj svojoj iluziji, ali ona nas preskupo košta jer dnevno se gubi nekoliko tisuća radnih mjesta  - poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko iz SolarisaInače,  ovaj vikend se u Šibeniku HDZ okupio na klauzuri gdje razgovaraju o iskustvima njihovih zastupnika u Europskom parlamentu.

'Afera s lažnom diplomom i presuda Sanaderu neće naštetiti'

Prema riječima Karamarka, najnovija afera s diplomom tajnika HDZ-a Milijana Brkića, kao ni presuda Ivi Sanaderu, neće se negativno odraziti na rezultat izbora stranke na europarlamentarnim izborima.

- Priča o diplomi gospodina Brkića neće štetiti rezultatima HDZ-a. To je svakako jedna aferica koja je u tijeku, na način da je gospodin Brkić podnio tužbu Upravnom sudu, ali mi vjerujemo u pozitivan ishod za njega. Naravno da se ta takozvana afera ne može uspoređivati s onim što se sada događa u SDP-u. Njihove afere, pronevjere, crni novac, krađa od poklona za siromašnu djecu... katastrofa, nemoralno. Diploma se ne može se uopće uspoređivati s tim. Naše članstvo dobro reagira. Ja sam svaki dan na terenu, osjetim puls ljudi. Vjerujem u pobjedu HDZ-a na izborima - rekao je Karamarko koji očekuje da će dobiti 32 do 33 posto glasova.

'Priča o Brkićevoj diplomi je ispolitizirana'

Karamarko je rekao da na klauzuri neće razgovarati o Brkiću i diplomi.

- Kao da nemamo pametnijeg posla nego se baviti Brkićevom upravnom tužbom? To je njegova privatna stvar. Žao nam je da je do toga došlo, ali priča je ispolitizirana i došla je u momentu kad su dokidali poticaje za zapošljavanje. Za to se mjesec dana pripremala nekakva artiljerija. Razgovaramo o puno pametnijim stvarima, o pitanjima našeg gospodarskog programa, investicijama, projektima koje ćemo ponuditi na našem investicijskom forumu i mislim da je to ono što zanima građane. Ako bi neka diploma spasila radna mjesta, svi ćemo pobacati diplome. Karikiram, ali sigurno da je naša borba za standard, za radna mjesta život svakog pojedinca za našu zemlju - rekao je Karamarko.

Za presudu Sanaderu rekao je da ju je HDZ 'već apsolvirao'. 

- To je naša katarza koju smo mi prošli. Onaj tko je krao neka mu se dokaže i presudi. Nemamo ništa protiv. Bilo nam je krivo što je to jako dugo išlo selektivno, što se tiče DORHA-a, ali sad se otvaraju i drugi slučajevi. Kažem vam ono što je napravio Sanader, osuđujemo i žao nam je što se to dogodilo u našoj stranci. Danas nismo drugi HDZ, ali jesmo drugačiji - rekao je Karamarko.

'Milanović je zatukao ovu državu i gospodarstvo'

Upitan kako bi on, na mjestu premijera Milanovića, riješio problem deficita, Karamarko je rekao da nije problem deficit, nego kako pokrenuti rast, otvoriti prostor poduzetnicima, za zapošljavanje, smanjivanje birokratskih zapreka za investicije.

- Oni su sve zatvorili, a sad pokušavaju u uskom manevarskom prostoru nešto postići. Sve  je to bilo predvidivo i trebalo je predvidjeti. Ovo je sad čarobiranje, ovo je sad epilog, završetak nečega što nije dobro počelo - rekao je predsjednik HDZ-a.

- Milanović je zatukao ovu državu i gospodarstvo. Dva člana Predsjedništva stranke su mu u teškom problemu, zbog osnovane sumnje da su se bavili kriminalom, kaže da to nije njihova stvar i da što SDP ima s tim. Onda vidite koliko je sve to racionalno - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 300
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela