Obavijesti

News

Komentari 320

Vučić: Hrvatskoj ultimatum do 14 sati ili će Srbija reagirati

Vučić: Hrvatskoj ultimatum do 14 sati ili će Srbija reagirati
1

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija poduzeti protumjere, ukoliko Europska unija do 14 sati ne reagira na hrvatsku zabranu prometa preko Bajakova

VIDEO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija poduzeti protumjere, ukoliko Europska unija do 14 sati ne reagira na hrvatsku zabranu prometa preko Bajakova, javlja Blic.

- Ukoliko EU do 14 sati ne odgovori na situaciju na granici Hrvatske i Srbije, Srbija će poduzeti protumjere zbog jednostranog zatvaranja granice sa Srbijom za srpske kamione - izjavio je Vučić.

Kako je rekao, Srbija će reagirati mirno, ne kršeći propise, ali će ukazati da se Hrvatska ne može iživljavati, ponižavati Srbiju i uništavati gospodarstvo Srbije bez posljedica.

Vučić je ocijenio da je potez Hrvatske "skandal nevjerojatnih razmjera".

Selaković: Hrvatska nije imala razlgo za zatvaranje Bajakova

Srbijanski ministar pravde Nikola Selaković ocijenio je u utorak da hrvatske vlasti nisu imale razloga zbog izbjegličke krize jednostrano zatvoriti granični prijelaz Bajakovo za teretni promet i najavio da će jedna od glavnih tema današnje izvanredne sjednice vlade Srbije biti razmatranje protumjera i svih mogućnosti koje službeni Beograd ima u ovoj situaciji.

- Ne postoji nijedan racionalni razlog niti ijedno razumno objašnjenje zašto zaustaviti protok robe, teretni promet i to na koridoru koji je jedna od žila kucavica u regiji. Zatvranje tog cestovnog pravca nama na dnevnoj razini nanosi višemilijunsku materijalnu štetu, cijelom gospodarstvu, našoj državi -rekao je Selaković za Radio-televiziju Srbije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 320
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...