Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
156 komentara

'Ako je bilo bezbolno, zašto su mi onda svezali ruke i noge?'

Zaista je neprimjereno i neetički da se iznose detalji oko mog medicinskog zahvata, a da se mene ništa ne pita, komentirala je zastupnica Mosta istup liječnika splitskog KBC-a

Zagreb: Odabir modne kombinacije Ivane Ninčević Lesardić za današnju sjednicu
156 komentara

 Na tvrdnje ravnatelja splitske bolnice, koji tvrdi kako zastupnici Mosta Ivani Ninčević Lesandrić nisu obavili kiretažu bez anestezije već vakuumsku aspiraciju, reagirala je u Saboru i sama zastupnica. 

- Zaista je neprimjereno i neetički od jednog liječnika da uopće iznosi detalje, koje ja nisam rekla, bez da je mene itko išta pitao - ustvrdila je Ninčević Lesandrić. 

Nakon što je stigao odgovor ravnatelja splitske bolnice, kaže, u Klubu Mosta na Googleu je išla vidjeti kakav je to postupak, za koji liječnik navodi da joj je obavljen.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Vidjela sam da je to malo moderniji oblik kiretaže. Mislim o čemu mi pričamo? Vidjeli ste stotine i stotine žena od sinoć. Dakle, bol koju sam ja i sve te žene prošle, zvalo se to aspiracija vakuumska, ovakva ili onakva, to je čišćenje maternice. A da jedan liječnik kaže da su me samo takli, a da svi skaču do plafona, on zapravo hoće reći da su očistili maternicu tako da su me samo takli. O čemu mi pričamo - upitala je. 

Poručila je kako unatoč svemu i dalje stoji kod svojih tvrdnji.

REAKCIJE NAKON ISTUPA ZASTUPNICE 'Dvaput sam prošla tu klaonicu i baš zato danas nemam djecu'

- Ne samo ja nego i sve ove žene koje su istupile i rekle isto, Sad se vidi, nakon ovakve reakcije, zašto sve žene šute. Naravno da nitko ne želi pričati o tome i biti tretiran na ovakav način, da mu se kaže da laže i da to nije tako, jer tu bol sam ja itekako prošla i znam što je to. Vjerojatno su mislili da će me na taj način ušutkati i da o tome više neću govoriti, ali mislim da su definitivno na krivu osobu naišli. To iskustvo mene i tih žena nema šanse da prešutim - rezolutna je zastupnica Mosta.

Ravnatelj splitske bolnice naveo je da se u takvim postupcima nudi anestezija, a na pitaje je li njoj bila ponuđena jasno odgovara: 

- Ne. Ja nisam imala ponuđeno ništa - kazala je.

TOMISLAV KLAUŠKI Što bi se dogodilo da muškarci idu na kiretažu bez anestezije?

Nakon što je doktorica rekla da je riječ o spontanom pobačaju i da treba obaviti kiretažu, navodi kako je rekla 'ok', s obzirom da je u bolnicu došla s punim povjerenjem prepuštajući se u ruke liječnika koji znaju što u takvim slučajevima treba raditi i ne znajući što je čeka. 

- Ne razumijem ni ove njihove termine s kojima oni pokušavaju objasniti da to nije tako - kazala je.
Na pitanje jesu li joj ponudili išta protiv bolova, uzvratila je: 

- Ono što ja znam, nisam dobila nikakvu anesteziju. U ostalom sad kad već vraćamo film unatrag, ako je to kao što kaže doktor samo kao da nekoga taknete onda ne znam zašto su me svezali - zaključila je Ninčević Lesandrić. 

Split: Održana jednica Gradskog vijeća 'TO JE BIO DRUGI ZAHVAT' KBC Split: Nismo Lesandrić radili kiretažu bez anestezije

Podsjetimo, Ninčević Lesandrić istupila je sa svojom šokantnom pričom u četvrtak poslijepodne u saboru prilikom rasprave o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću. 

Nakon njezinog istupa se javilo stotine žena koje su prošle istu ili sličnu stvar u raznim hrvatskim bolnicama. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message