Obavijesti

News

Komentari 204

Ako Kolinda uđe u Olimpijski odbor, do 70. godine će moći putovati i dobivati dnevnice

Ako Kolinda uđe u Olimpijski odbor, do 70. godine će moći putovati i dobivati dnevnice
1

Bivša predsjednica u Međunarodnom olimpijskom odboru neće primati plaću, ali godišnje može dobiti 7000 dolara za ured i opremu, te izdašne dnevnice za sastanke od 450 eura

VIDEO

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jedna je od pet kandidatkinja za ulazak u Međunarodni olimpijski odbor, što ju, kako je napisala na Twitteru, baš veseli. A kako ekskluzivno doznaju 24sata, osobno ju je predložio baš predsjednik MOO-a, Thomas Bach, a mandat će joj trajati do 70. godine života.

GES / Football / World Cup 2018 / Final, France - Croatia, Match 64, 15.07.2018

- Prvi put je oduševila Bacha već na prvom susretu kada je došao u Hrvatsku. Tada je u Uredu predsjednice organizirala Dane otvorenih vrata Pantovčaka posvećenih sportu i olimpizmu, a on, kada je vidio sve naše olimpijce, ali i postavljena borilišta na Pantovčaku, nije mogao sakriti oduševljenje. U svemu tome, pa i u prvom kontaktu, pomogao joj je tadašnji savjetnik za sport Tomislav Madžar. Tada ga je “izula iz cipela” svojim poznavanjem sporta. Nakon toga susretali su se na visokim razinama u EU i UN-u i imali su direktan link, stoga ne čudi što je ona njegov osobni prijedlog - kaže nam sugovornik blizak bivšoj predsjednici. 

Kolinda o svojoj nominaciji: 'Meni sport nije samo strast'
Kolinda o svojoj nominaciji: 'Meni sport nije samo strast'

Biti članom Međunarodnog olimpijskog odbora počasna je funkcija za koju Grabar Kitarović neće primati plaću jer se članovi smatraju volonterima. No, godišnje može dobiti sedam tisuća dolara za “administrativnu potporu”, što se, pak, odnosi na uredski prostor te opremu potrebnu za poslovanje MOO-a u matičnim zemljama. 

Također, pokrivaju se i svi troškovi putovanja, stanovanja i ostalog, a članovi izvršnog odbora i predsjedatelji povjerenstva za sastanke mogu dobiti 900 dolara, uključujući dan prije i dan poslije sastanka. 

SP 2018, Francuska - Hrvatska

Redovni članovi dobivat će 450 eura dnevnica na sastancima i na Olimpijadi. Kada se sve to uzme u obzir, vidljivo je da bivša predsjednica nije našla novi posao, ali je sigurno jako sretna jer će moći uživati u onome što najviše voli - putovanjima, sportu i brendiranju zemlje. I to će joj biti plaćeno.

Od osamostaljenja države, Hrvatska je imala samo jednog člana MOO-a, Antuna Vrdoljaka od 1995. do 2011. Zadnjih osam godina počasni je član, što znači da nema pravo glasa na Sesijama MOO-a kojima onda ni ne treba prisustvovati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 204
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"