Obavijesti

News

Komentari 57

"Ako se budemo držali reda neće biti odgode ulaska u EU"

"Ako se budemo držali reda neće biti odgode ulaska u EU"
2

Ministrica je rekla da je izvještaj o monitoringu najbolji u povijesti našeg pristupanja u EU. Definirano je deset zadaća koje su itekako izvedive, objasnila je Pusić

VIDEO

U novom izvješću o monitoringu Hrvatskoj se priznaje napredak na području borbe protiv korupcije, kao i na drugim problematičnim područjima, ali ipak iz EU od Vlade traži da ubrza promjene uoči ulaska u članstvo u srpnju iduće godine. 

Ministrica Vesna Pusić za RTL Danas rekla je kako je ovaj izvještaj o monitoringu nedvojbeno najbolji u povijesti našeg pristupanja u EU. 

- Očekivali smo ovakve zahtjeve Europske komisije, a zadovoljni smo što više nema općenitih zadaća. Definirano je deset zadaća koje su itekako izvedive, a neke su već u procesu realizacije, rekla je Pusić i dodala da je među njima i potpisivanje ugovora o privatizaciji Brodosplita koji je spreman i bit će riješen do kraja godine. Među zadaćama je i početak rada povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa.

Pusić je naglasila da smo sa proljetne 51 točke iz 33 poglavlja došli do deset zadaća iz samo četiri poglavlja ove jeseni, a već je pokrenut i akcijski plan realizacije tih zadataka. 

Ministrica je prokomentirala i navode jednog njemačkog medija kako bi se ulazak Hrvatske u EU mogao odgoditi. Tvrdi da su iz Bruxellesa demantirali takve navode i da nećemo imati nikakvih problema ako se budemo držali dnevnog reda i zadaća kao dosad.

FAZ: Hrvatska još ne ispunjava uvjete

U tekstu pod naslovom 'Bruxelles: Hrvatska još nije ispunila uvjete za pristup u Eu', njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung piše kako se ''kratko prije primanja u EU ispostavilo kako Hrvatska još uvijek nije u potpunosti ispunila sve uvjete''.

Navodi se kako o mogućem odlaganju ulaska Hrvatske u EU trenutačno nema govora.

Novinar Nikolaus Bussen u svojem članku je kritizirao EU te napisao kako se pokazuje da 'Bruxelles ponovno prima kandidata koji ne ispunjava uvjete za članstvo'.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa