Obavijesti

News

Komentari 134

"Ako su direktori u Šumama dobili bonuse to je sramota"

"Ako su direktori u Šumama dobili bonuse to je  sramota"
1

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma i još dvoje članova Uprave zatražili su "isplatu milijunskog bonusa na koji imaju pravo po tajnom ugovoru koji im je dao bivši SDP-ov ministar Jakovina"

VIDEO

Budući glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković komentirao je u subotu informaciju da trojica direktora Hrvatskih šuma traže isplatu milijunskih bonusa koje im je ugovorom omogućio bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP), ocijenivši da je, ako je to točno, riječ o pravom primjeru klijentelizma i velikoj sramoti za SDP.

- Moram priznati da sam, kad sam čuo tu informaciju, ostao u nevjerici. Ako je to točno, radi se o pravom primjeru klijentelizma gdje je omogućeno ljudima bliskim SDP-u da se obogate iz javnih sredstava, sredstava koja dolaze od hrvatskih građana - rekao je Jandroković Hini u središnjici HDZ-a.

Podsjetio je kako Hrvatske šume nisu privatno poduzeće, nego monopolist te kako je uloga njegovih direktora da kvalitetno upravljaju tim poduzećem.

- Ako je zaista točna informacija da su njih trojica dobili pet milijuna kuna, onda je to velika sramota i za SDP i za ljude koji su u tome sudjelovali - rekao je Jandroković i napomenuo kako takav postupak može biti legalan, ali da je svakako nemoralan. 

Podsjetimo, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić i još dvoje članova Uprave zatražili su "isplatu milijunskog bonusa na koji imaju pravo po tajnom ugovoru koji im je dao bivši SDP-ov ministar Jakovina".

24sata posjeduje kopiju ugovora po kojem bi sva trojica zajedno trebali dobiri 5,28 milijuna kuna bonusa za protekle tri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature