Obavijesti

News

Komentari 4

Akrap o Poljskoj: 'Nema mjesta za nagađanja i teorije zavjere'

Akrap o Poljskoj: 'Nema mjesta za nagađanja i teorije zavjere'

Što se tiče mogućnosti obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, umirovljeni general Barić je rekao da smo jasno iskazali svoju političku odluku da smo na strani Ukrajine i da smo je spremni pomagati

Najgore je kad se ovakve situacije iskoriste za emocionalno pražnjenje i pokušaj nametanja određenih odluka koje se temelje na čistoj emociji, rekao je o padu rakete u Poljskoj stručnjak za sigurnost Gordan Akrap u emisiji Otvoreno.

Dodao je da moramo pričekati rezultate istrage te da treba imati povjerenja u istražitelje.

- Nema mjesta nagađanjima, nema mjesta špekulacijama i nema mjesta određenim teorijama zavjere i urote - poručio je Akrap.

Umirovljeni general-pukovnik Slavko Barić rekao je da je u četvrtak bio jedan od najtežih dana kad je u pitanju raketiranje cjelokupnog ukrajinskog teritorija.

Ukrajina tvrdi da je oko 50 ruskih vojnika ubijeno ili ranjeno u granatiranju
Ukrajina tvrdi da je oko 50 ruskih vojnika ubijeno ili ranjeno u granatiranju

- Treba se jasno utvrditi tip rakete koji je pao u Poljskoj, iako svi govore da je S300, te da je pitanje jesu li raketu lansirali Rusi i Ukrajinci - dodao je.

Govoreći o ratu u Ukrajini, Barić je rekao da smo poslije oslobađanja Hersona došli u situaciju da ne razgovaramo o borbenim aktivnostima, ali da je cjelokupna crta bojišnice od sjevera, sjeveroistoka pa skroz do juga izuzetno aktivna.

- Ukrajinski stožer shvatio je da mora biti proaktivan - rekao je Barić.

 

Što se tiče mogućnosti obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, Barić je rekao da smo jasno iskazali svoju političku odluku da smo na strani Ukrajine i da smo je spremni pomagati.