Obavijesti

News

Komentari 4

Aleksandar Vučić podivljao na presici: 'Ma tata ti kriminalac'

Aleksandar Vučić podivljao na presici: 'Ma tata ti kriminalac'

Na izvanrednoj konferenciji za medije u Beogradu predsjednik Vučić lupetao je o svemu, ali ni riječi o masovnom prosvjedu u Beogradu

VIDEO

Aleksandar Vučić sazvao je izvanrednu konferenciju za medije, ali nije rekao ni riječ o jučerašnjim masovnim prosvjedima u Beogradu, koji njegovi uvlakački mediji obično prenose s naslovima 'Prosvjedovao dio opozicije'.

Vučić je pričao o Kosovu i poplavama.

- Mnogo godina unazad pokušavam da na svaki način sačuvamo mir, stabilnost i da ekonomski napredujemo. Naša zemlja je dala sve da tako i bude. Volio to neko da čuje ili ne, to su činjenice i podaci. Koliko god se trudili da budemo ozbiljan i odgovoran partner, mi smo na europskom putu, ali nas nikad nisu tako gledali. Ako nismo postupili po njihovom zahtjevu, bezuvjetno i bespogovorno, bili smo krivci. Izlaza više nemamo. Od početka godine nijedan Albanac nije upucan, povrijeđen - rekao je Vučić.

Podsjetio je i na prijašnje nerede, a posebno se osvrnuo na nedavno uhićenje Miluna Milenkovića Luneta na sjeveru Kosova. Rekao je da optužnice nema i demantirao navode o kriminalcima, obraćajući se kosovskom premijeru Albinu Kurtiju i ministru unutarnjih poslova Dželjalju Svečlji. 

- Kažu da je Milenković kriminalac. Ma kriminilac ti tata. I tebi Kurti i tebi Svečlja. Sram vas bilo - divljao je Vučić.

Naveo je i da se Kancelarija za KiM „dočepala“ dokumenta EULEKS-a - da nemaju pojma, glume budale i da ih baš briga za Srbe. 

- Uhitili su Spasića i Vlaškovića zbog tobožnjeg napada na novinare. Pogledajte što oni rade – Kurti kreira kriminalnu situaciju u kojoj maltretira sve građane srpske nacionalnosti. Mislio sam da to radi sam, sada znam da ima podršku pojedinih zemalja zapada. Dovodi neke bezveznjakoviće koji nikakav legitimitet nemaju s 1 posto u Leposaviću. Dovedu bulumentu svojih novinara da tamo provociraju ljude. Spasić pušta muziku dečko, radi honorarno u bolnici. Usudio se da kaže omiljenom novinaru Albina Kurtija da skloni telefon, pipnuo ga nije. Zato je uhićen i određen mu je pritvor - rekao Vučić te se još jednom osvrnuo na monitoring EULEKS-a kojeg je opisao kao lažnog i da bi olovkom gađao svakoga tko ih je doveo i tko je tražio da dođu. 

Osvrnuo se i na poplave.

- 2014. godine smo u gotovo 70 općina imali poplave, 63 sam tada obišao. I to nije da odete na 10 minuta, idite, razgovarajte s ljudima, napravite timove. Nema što Blagojeviću da radiš u Beogradu i da sjediš, idi razgovaraj s ljudima. Svi na teren. Od predsjednice Vlade, pa do svih ostalih. To je moj zahtjev, nije moja molba - poručio je 

Dodao je da bi Ministarstvo financija trebalo izdvojiti veća sredstva za ljude pogođene poplavama - da se štete saniraju, da ljudi vide da su uz njih.

Rekao je da će i sam obići nekoliko općina, ali da je to prvenstveno njihov zadatak, da se on mora baviti Kosovom i Metohijom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi