Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

'Amsterdamska koalicija će uz Demokrate biti najjača oporba'

Predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić potpisao je u nedjelju u Čakovcu pristupanje njegove stranke Amsterdamskoj koaliciji, čime je broj stranaka koje okuplja ova koalicija porastao na sedam

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11 komentara

Obrazlažući razloge pristupanja Mrsić je izjavio da Amsterdamska koalicija nudi bolji život za sve građene i Hrvatsku kakvu zaslužujemo u 21. stoljeću. Kao najveći problem s kojim se Hrvatska trenutačno bori naveo je siromaštvo i iseljavanje. 

- Ako se dogovorimo da je nešto dobro za sve građane, e onda se vrlo lako može stvoriti koalicija lijevog centra koja će usprotiviti puzajućoj konzervativnoj revoluciji koju predstavlja HDZ - rekao je Mrsić, dodavši kako Amsterdamska koalicija može osloboditi Hrvatsku 'željeznog stiska HDZ-a'.

Ustvrdio je da je ova koalicija jedina oporba ovoj Vladi, može povesti Hrvatsku naprijed te kako se suprotstavlja kriminalu, korupciji i apatiji.

Duško Marušić/Pixsell SABOR IDS-A Valter Flego i službeno nositelj liste Amsterdamske koalicije

Demokrati će na listu za Europski parlament predložiti liječnicu Marinu Gradišer

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš poželjela je dobrodošlicu novim partnerima, kazavši kako je svim strankama Amsterdamske koalicije zajednički prije svega zdrav razum. Najavljujući uspjeh Amsterdamske koalicije na EU izborima, pozvala se na zaključak skupine pisaca - 'Borimo se za Europu jer će je uništiti'. Rekla je da će se ovih sedam stranaka pridružiti toj borbi. 

Zagreb: Sabor raspravlja o sustavu civilne zaštite | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Mi želimo da Europa i Hrvatska budu obrazovane, uspješnog gospodarstva, konkurentne, očuvanog okoliša s obnovljivim izvorima energije - dodala je Mrak Taritaš. Rekla je kako se na izborima za Europski parlament ne bira između Čakovca ili Bruxellesa već i za jedno i za drugo. 

Koalicija ŠESTA STRANKA U KOALICIJI I Laburisti u Amsterdamskoj: 'Mi smo druga snaga u zemlji'

I predsjednik HSS-a Krešimir Beljak je rekao da Hrvatska ne mora biti najbogatija država na svijetu, ali mora bit normalna, europska, tolerantna kakvu želi velika većina njezinih stanovnika.

- U Amsterdamskoj koaliciji smo svi jednaki, a s dolaskom Demokrata postali smo najjači oporbeni blok i najjača oporbena politička opcija - ustvrdio je Beljak.

BELJAK: "Možemo biti iznenađenje na izborima za Europarlament"

Potpredsjednik IDS-a Renato Krulčić za Amsterdamsku koaliciju je rekao da izvlači Hrvatsku iz 'ralja nacionalizma', dodavši da u Hrvatskoj ima mjesta za sve, i za manjine koje u njoj žive.

Predsjednik Laburista David Bregovac pristupanje Demokrata smatra dokazom da koalicija predstavlja dobre ciljeve i da radi odlične stvari.

Zagreb: Sabor raspravlja o sustavu civilne zaÅ¡tite LJEVICA ZA UDRUŽIVANJE? 'Trebamo dogovor oko čovjeka koji će moći pobijediti Kolindu'

Potpredsjednici PGS-a i HSU-a, Branko Juretić i Nikola Capar kroz različitost stranaka vide jedinstvo kakvo državi danas treba.

- Drago mi je da smo pristupanje potpisali u Čakovcu jer su Međimurci uzor u radišnosti i poštenju, onome čemu težimo u Amsterdamskoj koaliciji - poručio je Capar.

Listu kandidata za izbore za EU parlament Amsterdamska koalicija predstavit će 23. veljače u Zagrebu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message