Obavijesti

News

Komentari 12

'Anđeo smrti': Ubijala je djecu u bolnici, a sad živi u luksuzu...

'Anđeo smrti': Ubijala je djecu u bolnici, a sad živi u luksuzu...
1

Vlasti u Velikoj Britaniji razmatraju Beverley Allitt prebaciti sa psihijatrije u običan zatvor. Ona je 1991. ubila četvero djece tako da im je davala veću dozu lijekova, a pokušala ubiti još devetero

VIDEO

Bradley Gibson, koji je imao tek pet godina kada ga je medicinska sestra Beverley Allitt pokušala ubiti, traži od britanskih vlasti da 'Anđeo smrti', kako su ju prozvali, bude prebačena iz psihijatrijske bolnice u normalan zatvor. 

Allitt je imala 22 godine kada je ubila četvero djece i pokušala ubiti još devetero u 59 dana. S obzirom na to da je radila kao medicinska sestra, imala je pristup lijekovima koje je djeci davala u većim, smrtonosnim dozama u bolnici Grantham u Lincolnshireu 1991. godine, piše The Sun

Dijagnosticiran joj je Münchhausenov sindrom zbog čega je simulirala bolesti, lagala o njima i obilazila velik broj medicinskih ustanova kako bi utažila svoju potrebu za pažnjom. Takve osobe često se i namjerno razbolijevaju ili ozljeđuju. 

Jedna od njezinih žrtava koje je preživjela je i Bradley Gibson (33) koji se čvrsto zalaže da bi Allitt trebalo prebaciti u običan zatvor iz psihijatrijske bolnice u kojoj se trenutno nalazi. 

- Ona je ubojica, ona je kriminalka, ona ubija djecu! U bolnici živi luksuznim životom. Trebala bi doživotnu kaznu služiti u zatvoru iza rešetaka - kazao je Gibson za jednu britansku televiziju. 

On je imao tek pet godina kada je došao u bolnicu Grantham zbog teške upale pluća. Požalio se da mu je vrlo nelagodno stavljena infuzija, a Allitt je, umjesto da mu namjesti infuziju, ubrizgala skoro fatalnu dozu kalija. 

Dječak je preživio srčani udar, a liječnici su se za njegov život borili 32 minute i osam puta ga animirali defibrilatorom. 

- Izgubio sam osjećaj u nogama i nisam mogao izaći iz kreveta, nisam se mogao pomicati. I godinama kasnije nisam u potpunosti mogao kontrolirati svoj mjehur - ispričao je za televiziju. 

- Imao sam noćne more. Sjećam se da sam se probudio puno puta i samo vrištao. Toliko vjerujete medicinskim sestrama, one bi vam trebale pomagati - rekao je. 

Samo mjesec dana prije nego što je Gibsonu ubrizgala kalij, Allitt je sedmomjesečnom Liamu Tayloru ubrizgala smrtonosnu dozu inzulina što je izazvalo dva srčana udara. Njegovi roditelji su naposljetku donijeli odluku da ga skinu s aparata jer je pretrpio teška oštećenja mozga.  

Iste sudbine doživjeli su Timothy Hardwick (11), Becky Phillips (dva mjeseca), i Claire Peck (1). Bolničko osoblje na kraju je pozvalo detektive zbog velike smrtnosti djece i tada su uhvatili Beverley Allitt. Otkrili su kako je namjeravala ubiti još devetero djece. 

Psihijatri trenutno razmišljaju da Allitt prebace u običan zatvor zbog toga što je "točno znala što radi". 

- Znala je da je to loše, ali je ipak to napravila. Smatram da onaj koji svojevoljno i svjesno ubije nekoga zaslužuje biti u zatvoru. Ona je nevjerojatno manipulativna - kazala je kriminologinja Elizabeth Yardley

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...