Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Anđeo: Ona besplatno masira i tako pomaže bolesnim bakama

Dajana Tomičević (23) je prije pet godina završila srednju školu, no posao nije našla pa je odlučila pomagati starijima. Svojim bakicama kupi ponešto od svog džeparca

Franjo Lepan/24sata
Foto: Franjo Lepan/24sata
196 komentara

Vani može liti kiša, ali čim Dajana uđe u kuću, svojim osmijehom unese sunce. Ne znam što bih bez nje. Ona je naš anđeo, iskrene su riječi bake Ane (75) iz Slavonskog Broda. Prije četiri godine izgubila je nogu, a ima i Parkinsonovu bolest. No tešku svakodnevicu i borbu s bolešću olakšava joj fizioterapeutkinja Dajana Tomičević (23). Prije pet godina završila je srednju školu, položila sve državne ispite i bacila se na traženje posla. No sve se svelo na pisanje zamolbi nakon kojih su stizale odbijenice, a u većini slučajeva uopće nije dobivala odgovor.

- Čekajući da mi se ponudi neki posao, radila sam svašta, bila sam konobarica, prodavačica, zastupnik, samo što još nisam radila kao građevinac ili monter - govori Dajana. Ništa od toga nije ju ispunjavalo. 

- Nisam više uzaludno željela trošiti vrijeme satima sjedeći pred računalom ili na kavama. Pomislila sam na sve starije i nemoćne koji trebaju masažu, a ne mogu si je priuštiti - govori. 

Vrlo brzo je realizirala ideju preko "Pomagalice", grupe na Facebooku koju je osnovao bračni par iz Broda. Za cijeli projekt trebala joj je samo vedra narav, volja i ljubav prema ljudima te želja da pomogne nemoćnima.

- Svojim bakicama koje masiram kupim poneku kremicu da im olakšam bolove. Na to trošim džeparac od roditelja. Dečko mi je zaposlen i ponekad mi da za frizuru, a ja odem i kupim boju za kosu koja košta dvadesetak kuna i frizura je tu, a od ostatka kupim što je potrebno mojim bakicama - govori. I kad dobije stalni posao, i dalje će pomagati.

- Ne znam, ja volim ovo što radim, i uvijek ću svoje slobodno vrijeme posvetiti osobama koje su u potrebi, to je jače od mene i ne mogu si pomoći kad ih volim - objasnila je Dajana. U svemu joj je veliku podršku pružila obitelj, koja je oduševljena idejom.

Darovala je svu svoju garderobu

Dajana Tomičević ne pomaže samo starijima.

- Prije nego što su joj se javili prvi pacijenti, Dajana je odlučila darovati sav višak svoje garderobe.

- Povadila sam sve svoje iz ormara, ostavila sam za sebe samo toliko koliko mi treba, a sve ono što mjesecima nisam obukla darovala sam onima kojima će to dobro doći. Što mogu, takva sam, kad vidim prosjaka, odem i kupim nešto od hrane i odnesem mu - iskreno i skromno priznaje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message