Obavijesti

News

Komentari 139

"Angažirao sam zaštitare jer su mogući teroristički napadi"

"Angažirao sam zaštitare jer su mogući teroristički napadi"
1

U vremenu u kojemu živimo, mogući su ekscesi, čak i terorizam. Ja moram štititi zgradu od nepoželjnih ekscesa, rekao je Vlatko Previšić, koji je studentima zabranio ulazak u zgradu fakulteta

VIDEO

Zaštitari na Zagrebačkom sveučilištu nisu prvi puta, i sada stoje na nekim fakultetima stalno uz ostale službe. Zaštitari na FFZG-u ne kontroliraju ljude koji ulaze u knjižnicu. Oni su tamo da štite prostor i zgradu od mogućih ekscesa. U vremenu u kojemu živimo, mogući su ekscesi, čak i terorizam. Ja moram štititi zgradu od nepoželjnih ekscesa. Povezano je da su se pojavili zaštitari nakon raspuštanja studentskog zbora, rekao je dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vlatko Previšić  u četvrtak u emisiji Otvoreno

- Policija nije rekla da mi trebaju zaštitari, to je moja procjena. I plenum je pokazao da je cilj da me se onemogući u djelovanju - rekao je Previšić. 

Nikica Kolar, dosadašnji predstavnik Studentskog zbora u Vijeću Filozofskog fakulteta, rekao je da je Previšić odbijao svaki normalni razgovor sa studentima. 

- Htio sam ja razgovarati sa studentima, oni su htjeli nazad svoje transparente. Oni su oblijepili fakultet bez dopuštenja, nemaju pravo na to, postavljati transparente po zgradi fakulteta. Ovo je bilo programirano, s jasnim političkim ciljevima - rekao je Previšić te je Kolaru rekao da je "lažomat". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Plenum je fantomsko tijelo koje ne postoji u statutu i ni u jednom aktu. Zato sam sinoć morao zabraniti ulazak u zgradu za taj plenum - rekao je Previšić. 

- Mislim da ova atmosfera sigurno nije primijenjena Sveučilištu. Čini se da se uvela nova metoda javnoga djelovanja nakon prošlih izbora, koja se sastoji u hajci na glave nekih ljudi - rekao je akademik Mislav Ježić.

Profesorica Vesna Vlahović-Štetić rekla je u istoj emisiji da je vrlo neprimjereno stvari prebacivati na politiku.

- Ja sam sigurna da je među članovima inicijative vrlo raznolika politička orijentacija - rekla je Štetić. Dodala je da dekanu zamjera "vrlo autokratsko" vođenje fakulteta.


Podsjetimo studentima je u srijedu navečer onemogućen ulazak u zgradu fakulteta pa su svoj 210. plenum održali u dvorištu fakulteta. Na plenumu je odlučeno da će se blokirati sjednica Vijeća, a dekanu Vlatku Previšiću studenti su dali rok do 3. listopada, odnosno do idućeg plenuma, da odstupi ili će krenuti s blokadom fakulteta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a