Obavijesti

News

Komentari 53

Anketa 24sata: Tko bi trebao voditi Vladu? Plenković, Grbin, Benčić ili netko sasvim drugi...

Anketa 24sata: Tko bi trebao voditi Vladu? Plenković, Grbin, Benčić ili netko sasvim drugi...

Od pet velikih stranaka, još se čekaju kandidati Mosta i Domovinskog pokreta, dok HDZ, SDP i Možemo! već imaju svoje kandidate za premijersku fotelju. Recite nam za koga bi od njih glasali na izborima...

VIDEO

Možemmo! je izabralo Sandru Benčić kao kandidatkinju za premijerku i da ih povede u izbornu u političku bitku na parlamentarnim izborima sljedeće godine. Zasad je poznato da će HDZ-ov kandidat biti predsjednik stranke i aktualni premijer Andrej Plenković koji ih je već vodio u dvije parlamentarne izborne pobjede.  

SDP je pak izabrao svog predsjednika Peđu Grbina kao kandidata. Grbin i Benčić će se boriti za glasove na ljevici jer je Možemo! odbilo predizbornu koaliciju, ali su otvoreni za suradnju sa SDP-om nakon izbora.

Od pet najvećih stranka, još se čekaju Most i Domovinski pokret. Kako sada stvari stoje, čini se da Domovinski pokret neće istaknuti vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu i predsjednika stranke kao kandidata za premijera, nego će ići s timom ljudi. Navodno spremaju i neka iznenađenja i pojačanja. Most će se tući upravo s Domovinskim pokretom i HDZ-om za glasove na desnoj strani političkog spektra. Most planira imati kandidata/kadidatkinju za čovjeka koji će voditi Vladu. Međutim, zasad još nema odluke tko će to biti. Spekulira se o Nini Raspudiću, Boži Petrovu, Nikoli Grmoji i Mariji Selak-Raspudić. 

HDZ zasad uvjerljivo vodi prema svim anketama i najjača su stranka u Hrvatskoj. Prema zadnjem Cro Demoskopu RTL-a, Plenković je pak i najnegativniji političar u Hrvatskoj, ali i drugi najpozitivniji. Prema istom, redovnom ispitivanju javnog mnijenja, u rujnu je Grbin bio tek na šestom mjestu političara o kojima birači imaju pozitivan dojam, a na četvrtom mjestu liste negativaca. Benčić je, prema istoj anketi, bila na četvrtom mjestu političara o kojima građani pozitivno misle, a na listi onih negativnih je uopće nema. 

Pitamo i vas, da su danas izbori, tko mislite da bi najbolje vodio Vladu i zemlju kroz sljedeće četiri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...