Obavijesti

News

Komentari 0

Ansambl Lado slavi jubilej 26. travnja u zadarskom Arsenalu!

Ansambl Lado slavi jubilej 26. travnja u zadarskom Arsenalu!
18

Najpoznatiji hrvatski ansambl, Lado, sprema zadarsku proslavu 70. jubileja s predstavom „Neka sjaji sunce svima, di još našeg roda ima“

VIDEO

U godini u kojoj obilježava 70. obljetnicu svog umjetničkog djelovanja Ansambl LADO je pripremio dvosati program sastavljen od 16 plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećama žive u iseljeništvu.
Tijekom svoje burne prošlosti, osobito u razdoblju između 15. i 17. stoljeća, Hrvati s teritorija današnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine uslijed vojnih djelovanja potražili su spas izvan svoje domovine, nastanjujući područja na kojima su se zadržali do danas. Kroz sva ta stoljeća, odvojeni od matice, očuvali su svoj identitet i svoju tradicijsku kulturu. Stoga upravo njima Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO posvećuje svoju rođendansku sedamdesetu sezonu djelovanja.“, napominje umjetnički voditelj Ansambla LADO Andrija Ivančan te ističe kako sam naziv programa poziva sve narode u zemljama koje nastanjuju Hrvati na ljubav, mir, toleranciju, uvažavanje i građenje mostova između naroda i njihovih kultura.

Publika će na koncertu 26. travnja , uz vrhunske izvedbe više od pedeset umjetnika Ansambla LADO, imati prilike uživati u raznolikosti i bogatstvu narodnog ruha koji na osobit način dočarava život i običaje Hrvata izvan domovine.

U 70 godina postojanja, iza Ansambla LADO je više od 5000 nastupa u Hrvatskoj i diljem svijeta za koje su osvojili brojne nagrade i nailazili na nepodijeljeno oduševljenje publike i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina.

===========================
Za dodatne informacije oko ulaznica obratite se na: info@arsenalzadar.com
ili na GSM: 099 210 33 09.
===========================

~ Prodajna mjesta:
- na svim TISAK kioscima - Zadar
- svim Exclusive Change- mjenjačnicama - City Galleria
- Petrol BP
- Combo Music Shop

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"