Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
172 komentara

Ante Gotovina, Kotromanović i Ademi na obljetnici 'Zime '94'

Svečanosti je nazočilo oko 200 pripadnika hrvatskih postrojbi. Među njima prvi put bio je i general Ante Gotovina. Vijence su još položili Ademi, Kotromanović i drugi

Filip Ratković
Foto: Filip Ratković
172 komentara

Na Dinari je u nedjelju, u organizaciji Udruge veterana 126. brigade obilježena 20. obljetnica vojne operacije Zima '94. Upravo ta akcija stvorila je preduvjet za Oluju. 

- Tu zimu život je izgubilo 29 momaka i zato je ovo obilježavanje bilo vrlo emotivno. Zbog kiše nismo mogli na Maglaj, zato smo vijence položili kod spomen kapelice Sv. Jakova - kazao nam je Filip Ratković iz Udruge veterana 126. brigade HV Sinj. 

Svečanosti je nazočilo oko 200 pripadnika hrvatskih postrojbi. Među njima prvi put bio je i general Ante Gotovina pod čijim je zapovjedništvom operacija provedena. Vijence su položili generali Rahim Ademi te Ante Gotovina, ministar Ante Kotromanović i mnogi drugi.

Tri pripadnika 126. brigade koji su sudjelovali u operaciji Zima '94., Željko Tadić, Ivan Čajić i Ivan Dadić, odlikovani su Redom Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u ratu. Odlikovanja im je uručio general Ademi, kao izaslanik Ive Josipovića.

- Domovinski rat pripada povijesti, ali njegovo mjesto u povijesti su temelji hrvatske državnosti. Bez Domovinskog rata ne bi bilo ništa danas. Akcija '94. bila je početak kraja agresije na Hrvatsku. Danas svu svoju energiju, optimizam i čvrst karakter moramo usmjeriti prema budućnosti da bismo imali sigurnu, gospodarski jaku i socijalno pravednu državu - kazao je Gotovina. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message