Obavijesti

News

Komentari 24

Ante je najvojnik: Za pobjedu mu je trebalo 6 sati i 48 minuta

Ante je najvojnik: Za pobjedu mu je trebalo 6 sati i 48 minuta
9

'PRVI ZA HRVATSKU': Poručnik korvete Hrvatske ratne mornarice Ante Jović bio je najbolji među 145 vojnika na dvodnevnom natjecanju. Pripremao se mjesec dana

VIDEO

Najteži su bili vremenski uvjeti, a trebalo mi je 6 sati i 48 minuta za završetak natjecanja. Za ovo natjecanje sam se pripremao mjesec dana, no ipak za ovakav tip natjecanja trenira se cijeli život. Svakodnevno bavljenje sportom najbolja je priprema. Ova pobjeda mi prilično znači jer sam prošlih godina bio jako blizu, rekao nam je poručnik korvete Hrvatske ratne mornarice Ante Jović.

On je nakon gotovo sedam sati prvi ušao u cilj na školskom igralištu Osnovne škole Grubišno Polje, gdje je završilo dvodnevno natjecanje za najspremnijeg pripadnika OSRH “Prvi za Hrvatsku”.

Njih 145, među kojima su i četiri vojnikinje, startalo je u četvrtak u 6 sati. S opremom teškom 17,6 kilograma vojnici su prešli stazu dugačku 42 kilometra.

Osim teške opreme, vojnicima je put otežavala kiša koja je neprestano padala i napravila im blatnjav teren.

Natjecanje je počelo u srijedu kvalifikacijskim gađanjem puškom VHS. Jović je osvojio pištolj HS 2000, a prijelazni pehar mu je dodijelio prošlogodišnji pobjednik, stožerni narednik Pero Bertović. Drugo mjesto osvojio je Zvonimir Tadejević iz Zapovjedništva specijalnih snaga, dok je treći bio Dalibor Vondra, pripadnik Središnjice za borbeno djelovanje. Najbolji strani vojnik je Lionel Melinard, Francuz koji radi u vojnoj bazi u Napoliju.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu
102 GODINE OD ROĐENJA FRANJE

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu

Plus+ Franjo Tuđman rodio se 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću. U povijest je ušao kao prvi hrvatski predsjednik, no obiteljsko stablo mu je isprepleteno tragedijama, usponima i padovima...

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'
DETALJI DRAME U ZAPREŠIĆU

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'

Procijenili smo da je rođeno prije maksimalno 30 minuta, da je prošlo još 15 minuta, ne bi preživjelo. Novorođenče nije bilo umotano u deku nego neku maramu, koja je bila poput one krpe za poliranje auta - otkriva za 24sata dr. Borna Pribanić.
Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi  su tu...'
VOVČANSK POD TEŠKIM NAPADOM

Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi su tu...'

Napreduju po gradu i ulaze ljudima u kuće. Ovo je samo prvi val, testiraju našu obranu, kažu ukrajinski branitelji Vovčanska...