Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Ante Jelavić tvrdi: Nisam kriv za smrt Joze Leutara

Bivši član Predsjedništva BIH nije zadovoljan kaznom koju su dobili njegovi otmičari. Kaže i kako nije istina da je naručio ubojstvo Leutara

B.Ščitar/VL
Foto: B.Ščitar/VL
0 komentara

Ante Jelavić, bivši član Predsjedništva BIH, rekao je kako nije zadovoljan kaznom od 13,5 godina zatvora koju su u srijedu dobili njegovi otmičari, piše Dnevni avaz. Također je rekao da su izjave Marija Milićevića, kako je on naložio ubojstvo Joze Leutara, lažne. Milićević je naime tijekom suđenja rekao da je Jelavić naložio generalima Ivanu Andabaku i Slavku Sopti da od njega zatraže da napravi eksplozivnu napravu kojom je ubijen doministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Jozo Leutar. Jelavić tvrdi da s nije povezan s ubojstvom niti jednog čovjeka i da nikada nije ni mrava zgazio, a kamoli da je naručio ubojstvo Leutara. Dodao je i da je Milićević iskaz dao kantonalnom tužiocu u Sarajevu te da je on taj iskaz vidio. Milićević je navodno obećao da će biti ključni svjedok za ubojstvo Leutara, ali je tražio od tužioca milijun maraka i da se povuku optužbe protiv njega za ratne zločine u BiH.
- Trebao je reći da je on napravio eksplozivnu napravu, da je to naručio general Andabak i da iza toga stoje Hrvati - kaže Jelavić i dodaje da nije odgovoran ni za slučaj Hercegovačka banka i da nikada nije bio član Uprave banke.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message