News

Komentari 0

Antifašistička liga: 'Ruski napad gura svijet prema sukobima'

Antifašistička liga: 'Ruski napad gura svijet prema sukobima'

"Dugotrajne posljedice je u ovom času teško sagledati - jasno je da ruska agresija gura svijet prema prijetećem sukobu usporedivom s najgorim sukobima iz perioda hladnog rata", poručio je Zoran Pusić

Ruska agresija gura svijet prema prijetećem sukobu usporedivom s najgorim sukobima iz perioda hladnog rata, poručili su u petak iz Antifašističke lige RH povodom agresije Ruske federacije na Ukrajinu.

Zoran Pusić, predsjednik Lige, priopćio je da napad Rusije na Ukrajinu predstavlja eklatantni čin vojne agresije koja će kao kratkoročnu posljedicu imati veliki broj ljudskih žrtava i već je po tome zločin.

PRATITE UŽIVO IZ MINUTE U MINUTU.

"Dugotrajne posljedice je u ovom času teško sagledati - jasno je da ruska agresija gura svijet prema prijetećem sukobu usporedivom s najgorim sukobima iz perioda hladnog rata", poručio je Pusić.

Upozorio je da je ova agresija - u svijetu koji nasušno treba mir, zajedničke napore u suzbijanju i oporavku od pandemije, blisku suradnju na globalnom nivou kako bi se zaustavile ili smanjile klimatske promjene koje ugrožavaju cijelo čovječanstvo - unazadila šanse za jedan bolji i pravedniji svijet za mnoga desetljeća.

"Krajnjim cinizmom" ocijenio je službene izjave iz Moskve da je nad Rusima u Ukrajini vršen genocid te da je cilj ruskog napada "denacifikacija“ Ukrajine.

"Upravo je nacistička vlast svoje napade na susjedne države pravdala zaštitom njemačke manjine od navodnog terora države - žrtve nacističkog napada", naglasio je Pusić.

Iz Antifašistička lige - uz ocjenu da je moderni antifašizam promocija tolerancije u društvu i suradnje među državama, dakle osuda širenja netrpeljivosti i, posebno, izbora vojnog sukoba kao rješenja nesuglasica među državama - osuđuju ovu agresiju kao tragediju i za Ukrajinu i Rusiju, "a može se pretvoriti u tragediju za cijeli svijet".

Najčitaniji članci