Obavijesti

News

Komentari 42

Đapić nahvalio Ružu Tomašić: 'Godinama nismo bliski, ali...'

Đapić nahvalio Ružu Tomašić: 'Godinama nismo bliski, ali...'
2

Ovaj rezultat je golema obveza, obvezuje koliko Ružu, a još i više njezine stranačke i koalicijske kolegice i kolege te su pozvani biti dosljedni u okupljanju nacionalnih snaga, napisao je Anto Đapić

VIDEO

Bivši vođa HSP-a,a sada predsjednik stranke Desno, Anto Đapić, na facebooku je čestitao bivšoj stranačkoj kolegici Ruži Tomašić i pozvao je da okupi 'nacionalne i kršćanske snage'.

- Želim autentičnoj pravašici i dugogodišnjoj kolegici iz mnogih političkih bitaka za ostvarivanje hrvatskog državnog prava čestitati na briljantnom rezultatu na izborima za Europski parlament i iskazati svoj respekt. Godinama zbog različitih okolnosti nismo bliski, ali njezin rezultat, kao i načelni stavovi oko kojih se nikada nismo razišli, niti možemo, apsolutno su pohvalni i u tom je kontektu svaki nesporazum nebitan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:25

Želim također istaknuti da je ovaj rezultat i golema obveza, da obvezuje koliko Ružu, još i više njezine stranačke i koalicijske kolegice i kolege te da su pozvani biti dosljedni u pozivu na okupljanju svih nacionalnih i kršćanskih snaga u Hrvatskoj, a radi nužnoga povrata hrvatske države u ruke hrvatskog naroda.

Više nego ikada prema njima će biti usmjereni reflektori javnosti, pogledi i nade hrvatskog naroda, a od njih će se očekivati znalačko i odlučno poticanje i uspostavljanje svenacionalnog preporodnog saveza, na jasnoj programskoj platformi s odgovorima na temeljna pitanja hrvatskog državnog prava. Prava na upravljanje svojom slobodom.

'Nudila sam dogovor Esih. Ali oni imaju neku svoju računicu'
'Nudila sam dogovor Esih. Ali oni imaju neku svoju računicu'

Zato želim iskazati nadu i uvjerenje da će prije svih kolegica Tomašić iskoristiti ovaj trenutak i potaknuti savezništvo, integraciju i odlučnost Hrvatske, izbjegavajući zamke osobnih nezrelosti i afiniteta te okupiti političku i misleću Hrvatsku, po modelu kreiranja izborne liste na ovim izborima, za uspostavu pobjedničkog saveza čiji ciljevi neće zastati na sudjelovanju u vlasti, nego će biti pobjednički s presudnom zakonodavnom snagom - istaknuo je Đapić.

On se 2007., nakon očajnih rezultata HSP-a na parlamentarnim izborima, razišao sa tadašnjim najbližim suradnicima, među kojima je bila i Ruža Tomašić. Završili su i na sudu.

Najviše glasova ima Tomašić, Petir s 40.000 nije ušla u EP
Najviše glasova ima Tomašić, Petir s 40.000 nije ušla u EP

- Ona je, skupa s dijelom vodstva HSP-a, nakon gubitka izbora 2007. pokazala da je sve samo ne pravaš. Pravaštvo ne znači busati se u prsa hrvatstvom, recitirati na skupovima ustaške emigrantske pjesmice, govoriti kao papiga o domoljublju, bogoljublju i čovjekoljublju, nego se podići kada padneš na koljena. Ona je dio moga nekadašnjeg tima koji se 2007. nije znao nositi s prvim porazom koji smo pretrpjeli, a koji je induciran izvana. Taj dio tima bio je politički i medijski vrlo jak, ali karakterno dupla ništica. Oni su bili psihološki već sebe vidjeli na funkcijama ministara, a kada se to nije dogodilo, onda su se obrušili na mene koji sam jedini ušao u Sabor. Što se, pak, tiče gospođe Tomašić, ona se tom ponašanju priključila nešto kasnije koristeći činjenicu da sebi vrlo lako možete pridobiti, njoj toliko željeni, medijski prostor i popularnost ako ste spremni pljuvati po Anti Đapiću - rekao je svojedobno u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!