Obavijesti

News

Komentari 1

Đapić poziva na ostavke i traži slobodu za Glavaša

Đapić poziva na ostavke i traži slobodu za Glavaša
1

Osijek je postao predmetom poruge u Hrvatskoj jer se HDSSB i SDP igraju skrivača te prebacuju odgovornost na druge stranke, kazao je Đapić

VIDEO

Ako ni u četvrtak na sjednici Gradskog vijeća političke stranke u Osijeku ne uspiju sastaviti vlast, Anto Đapić pozvat će sve vijećnike da daju svoje ostavke kako bi se, bez daljnjih odugovlačenja i igrica, proveli novi lokalni izbori i višemjesečna kriza privela kraju.
- Osijek je postao predmetom poruge u Hrvatskoj jer se HDSSB i SDP igraju skrivača i prebacuju odgovornost na druge stranke, a svi znamo da pokušavaju iznaći koalicijski model, ali ga zbog globalne politike ne mogu jednostavno izvesti. Ja nisam prepreka u formiranju gradske vlasti jer je HSP spreman biti oporba - kazao je Đapić dodajući kako svi započeti i dogovoreni radovi u Osijeku stoje zbog političkih igrica. Đapić je, također, pozvao sve pravosudne instance da puste Glavaša da se brani sa slobode, iz kućnog pritvora te da mu omoguće sudjelovanje na konstituirajućoj sjednici Sabora jer je i "slučaj Glavaš" Osječanima i Osijeku već postao "kamen oko vrata".

Isti dan, u ponedjeljak, Đapić, dopredsjednik HSLS-a Zlatko Kramarić te ratni ministar obrane Ivan Vekić uputili su pismo predsjedniku Mesiću od kojeg zahtijevaju aktivno zauzimanje za puštanje na nadziranu slobodu saborskog zastupnika Glavaša. U iščekivanju odgovora i zatražena sastanka u Uredu predsjednika Republike, sutra će Đapić, Kramarić i Vekić javno progovoriti o svojim građanskim i moralnim motivima zbog kojih su se prvi put odlučili na zajednički politički istup.
Glavašev odvjetnik Ante Madunić kazao je da će na sutrašnjoj raspravi u slučajevima "garaža" i "selotejp" od sudskog vijeća ponovno zatražiti da Branimira Glavaša puste iz pritvora kako bi mogao prisustvovati konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora. Glavašev odvjetnik smatra da će stjecanjem saborskog imuniteta pritvor njegova branjenika istog trena postati nevažeći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu