Obavijesti

News

Komentari 6

Apsurd: Direktor Varkoma pod ovrhom jer ne plaća za smeće?

Apsurd: Direktor Varkoma pod ovrhom jer ne plaća za smeće?
1

Varaždinska gradska vijećnica stranke 'Narodna stranka - reformisti' Natalija Martinčević prozvala je direktora Varkoma za neplaćanje računa za odvoz smeća što upućuje na, tvrdi - 'ozbiljan sukob interesa'.

VIDEO

- Ne komentirajući uopće kakva se poruka šalje našim građanima kada direktor Varkoma Vlado Vlašić ne plaća smeće, ovdje je i dalje sporna činjenica da su tvrtka Varkom i tvrtka Čistoća koja naplaćuje uslugu odvoza smeća u sudskom sporu, pa se postavlja pitanje, radi li se ovdje o ozbiljnom sukobu interesa, rekla je Natalija Martinčević, vijećnica 'Reformista' na današnjem aktualnom satu varaždinskog Gradskog vijeća i zatražila od gradonačelnika da poduzme potrebne korake, jer to što se događa u gradskim tvrtkama nije u interesu građana, piše Regionalni.com

Varkom i Čistoća, obje tvrtke u vlasništvu Grada Varaždina, nekada su bile dio iste tvrtke tj. Čistoća je bila 'radna jedinica' unutar Varkoma. Čistoća je krajem 2013. godine postala samostalna tvrtka nakon čega su se odnosi između njih poprilično zakomplicirali. 

Naime, Čistoća je početkom ove godine od Varkoma sudski zatražila isplatu od 2,1 milijun kuna za koje ih je, tvrde, Varkom oštetio u postupku podjele. U tom se kontekstu odluka direktora Varkoma Vlade Vlašića da, kako tvrdi vijećnica Martinćević, ne plaća račune za odvoz smeća, tumači kao svojevrsni inat prema Čistoći te - 'ozbiljan sukob interesa'. 

- Nažalost, moramo se prisjetiti da je ista osoba, tada na poziciji pročelnika i direktno uključena u izmjene koncesijskih ugovora s Crtoradom, koji su doveli, kao što znamo, do tužbi i sporova, također bila pod ovrhom Crtorada zbog ne plaćanja parkinga, podsjetila je Martinčević.

Gradonačelnik Varaždina Goran Habuš je na aktualnom satu varaždinskog Gradskog vijeća obećao da će osobno provjeriti plaća li direktor Varkoma račune i je li zbog toga pod ovrhom, zaključuje Regionalni.com.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...
Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji
BIOLOŠKI TRAGOVI NA PREDMETIMA

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji

Izuzeti su alat iz kuće osumnjičenih, odjeća i obuća, analizirano je i više od 500 tragova s vanjske i unutrašnje strane službenog automobila Vodovoda koji su osumnjičeni vozili, ali još uvijek bez pomaka