Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
34 komentara

Apsurd: Imate kuću na hridi? Država će financirati obnovu

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odgovorili su da je popis otoka objavljen uz natječaj bio informativnog karaktera i nisu namjeravali obnoviti nepostojeće kuća na hridima

34 komentara

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je natječaj u kojem se s 80 posto sredstava sufinancira energetska obnova obiteljskih kuća na prvoj kategoriji otoka. U tu kategoriju spadaju otočići i hridi na kojima nitko ne živi.

Na popisu ‘prve skupine’ nalaze se otoci poput Abe Donje, Male i Vele, pa Babine Guzice i Brusnika, Galijule (kod Palagruže) i Galiole (kod Kvarnera), Kamik od Oštra i Kamik od Tramuntane (kod Palagruže), Palagruža Vela i Mala, Prčevac, Prduša Mala i Vela, Svršata Vela i Mala, Tajnik, Taljurić ili recimo Vodenjak. Imate li tamo kuću i ispunite li papirologiju, računajte na 80 postotni poticaj iz europskog proračuna kojeg će Vam isplatiti preko Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, piše Morski.hr.

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odgovorili su da je popis otoka objavljen uz natječaj bio informativnog karaktera i nisu namjeravali obnoviti nepostojeće kuća na hridima.

- S obzirom da je popis dio važećeg Zakona nismo mogli u njega intervenirati nego smo ga kao relevantni dokument morali u cijelosti objaviti. Ipak s obzirom uvjete koji su prijavitelji trebali ispuniti da bi dobili sredstva nismo ni očekivali da će nam se javiti stanovnik Kamika oveć netko tko živi na Silbi ili Zlarinu.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message