Obavijesti

News

Komentari 72

Arbitraža: Gavrilović traži od države da mu isplati 300 mil. €

Arbitraža: Gavrilović traži od države da mu isplati 300 mil. €
8

Bivši radnici organizirali su se u udrugu te tvrde kako je Georg Gavrilović nezakonito preuzeo tvrtku. Da bi se utvrdilo tko je u pravu, u Parizu idu na arbitražu

VIDEO

U Parizu bi ovog mjeseca trebao početi arbitražni postupak u kojem Georg Gavrilović od Republike Hrvatske traži povrat 300 milijuna eura i gotovo 500 nekretnina koje su trenutno u vlasništvu bivših radnika tvornice "Gavrilović" .

Pokretanje videa...

Ines Madunić/24sata VIDEO

Bivši radnici organizirali su se u udrugu te već godinama pokušavaju dokazati kako je Georg Gavrilović 1991. godine nezakonito preuzeo tvrtku , odnosno holding od pet tvrtki te da su mu u tome pomogli tadašnji čelnici iz samog vrha vlasti. Naime, kako objašnjavaju, Đuro Gavrilović, Georgov otac , je 1967. godine potpisao ugovor kojim se odriče svog branda i recepture u korist radnika koji su sami izgradili novi pogon na ulazu u Petrinju nakon što je on otišao u Beč. Tada se odrekao i 13 posto dionica koje je imao u tvrtki te su mu isplatili 14 milijuna dolara .

Pokretanje videa...

Ines Madunić/24sata VIDEO

- Nakon toga on više nema nikakvu poveznicu s tvornicom. Nedugo nakon toga je bankrotirao te se vratio u Hrvatsku, gdje je radio kao i svaki drugi radnik u tvornici. Njegov sin Georg, inače državljanin Austrije, sa suprugom je radio u austrijskoj ambasadi u Zagrebu kada mu je 1991. godine došao njegov šogor Žarko Domljan s prijedlogom da preuzme tvornicu. Pogurali su Gavrilović u stečaj , a Georg je kupio pet tvrtki za 3,3 milijuna maraka , iako je tada bio strani državljanin te nije mogao kupiti tvrtku u Hrvatskoj. Do danas nikad nije pokazao račun za tu kupnju, ne znamo kome je uplatio te novce - rekla je u ime bivših radnika slobodna novinarka Iva Anzulović na konferenciji za medije u srijedu u Zagrebu.

Pokretanje videa...

Ines Madunić/24sata VIDEO

"I Tuđman je naredio istragu preuzimanja tvornice"

Tvrdi i kako je predsjednik Franjo Tuđman 1996. godine naredio istragu preuzimanja tvornice , a taj je slučaj stajao u ladici sve do 2000. godine, kada je Slavko Linić u ime Vlade rekao kako "oni stoje uz obitelj Gavrilović". Udruga bivših radnika "Gavrilovića" nekoliko je puta podnijela kaznenu prijavu protiv glavnih aktera ovog preuzimanja koje nazivaju nezakonitim. Poručuju kako je nedopustivo da Vlada RH šuti i ne daje nikakve informacije o skorašnjoj arbitraži, a i naš predstavnik u tom slučaju, Boris Koketi iz Državnog odvjetništva , ne želi ništa reći o slučaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...