Obavijesti

News

Komentari 23

Arsen Bauk tvrdi: Stvari će biti u redu dok SDP ima ambicije

Arsen Bauk tvrdi: Stvari će biti u redu dok SDP ima ambicije
1

Mirela Holy je u emisiji Otvoreno u srijedu rekla kako misli da Davor Bernardić nije talentiran političar te da nema veliku političku perspektivu. Milorad Šikanjić kaže da je Bernardić ostavio dojam 'mlakog' vođe

VIDEO

U večerašnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u gostovali su SDP-ovac Arsen Bauk, Mirela Holy, novinar tjednika Express Sanjin Španović i Milorad Šikanjić. 
 
- Predsjednik stranke odabran je unutar stranke i ne mogu prešutjeti da se upravo unutar stranke stvaraju ovakvi planovi da će ga se smijeniti - rekao je SDP-ov Arsen Bauk. 
- I Račan je bio, i Milanović, pa i Bernardić je odgovaran stranci. Moramo priznati da smo u stranci prije izbora imali ankete koje su pokazivale što naši glasači očekuju. Članovi stranke nisu baš na taj način birali predsjednika, ali su ga odabrali - dodao je Bauk. 

- Vaša stranka je u problemu jer živi pod staklenim zvonom. Ali drago mi je da branite g. Bernardića, iako ste rekli da nećete braniti njega, nego stranku - dodao je na to Sanjin Španović i istaknuo da je situacija koja se sada odvija na državnom nivou SDP-a jednaka  prethodnim Bernardićevim kiksevima. 

Španović je rekao i kako se ne može sjetiti niti jednog dobrog poteza predsjednika SDP-a. 

Milorad Šikanjić na to je dodao da je Bernardić od prvog daha otkako je preuzeo dužnost ostavio dojam 'mlakog' vođe. 
- Mislim da on nema snagu da bude šef SDP-a, a kamoli da bude jak oporbeni čelnik. On nije taj koji ima inicijativu - rekao je Šikanjić. Istaknuo je da stranka u čijem je središtu raskol, ne može stabilno djelovati. 
- Dosadašnje analize govore da smo za pad rejtinga sami krivi - tvrdi Bauk. 
Španović je istaknuo da je velik problem SDP-a to što nemaju stabilan stav ni o čemu, no Bauk smatra da će stvari biti u redu sve dok SDP ima ambicije. 
- Moramo se truditi biti bolji - kaže Bauk. 
Mirela Holy je, odgovarajući na pitanje može li Alex Braun podići rejting SDP-a kratko komentirala da Braun radi dobar posao, no ipak nije sigurna može li sada napraviti drastičnu promjenu. 
- Kada je prvi put Braun radio s SDP-om, bila je jaka ideološka podjela, dogodilo se zbijanje lijevih i desnih birača. Sada kada je HDZ na vlasti, nećemo imati takve scenarije. Ne može se dogoditi homogenizacija lijevog biračkog tijela kao prije. Braun može usmjeravati SDP, ali ako ne postoji sadržaj politike, teško da se mogu napraviti nekakva znatna čuda - rekla je Holy i dodala kako misli da Bernardić nije talentiran političar te da nema veliku političku perspektivu. 
Govoreći o mogućem nasljedniku Davora Bernardića, Bauk je rekao da sigurno postoji velik broj zainteresiranih jer je oduvijek bilo puno kandidata za predsjednika stranke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti