Obavijesti

News

Komentari 25

Austrijancima fali hrvatska obala: 'To nam je drugi dom!'

Austrijancima fali hrvatska obala: 'To nam je drugi dom!'
1

Naša čežnja ima ime - mali dalmatinski otok Šolta koji izranja iz beskonačnosti morskih dubin, a zbog koronavirusa neizgledno je  kada  će se  ponovno moći  posjetiti, piše u austrijskom listu

VIDEO

Austrijski dnevni list Kurier piše u nedjelju o hrvatskom otoku Šolti kao o drugom domu austrijskih turista koji ga zbog epidemije koronavirusa ne mogu posjetiti.

- Naša čežnja ima ime - mali dalmatinski otok Šolta koji izranja iz beskonačnosti morskih dubina a zbog koronavirusa neizgledno je  kada  će se  ponovno moći  posjetiti - navodi list.

- Mali hrvatski otok Šolta  između Splita i Brača bio nam je uobičajeno krajem ljeta dva do tri tjedna drugi dom a samo putovanje na otok bio je poseban  doživljaj i ritual", dodaje autor članka. 

Neki Austrijanci su i ove godine rezervirali odmor na Šolti kada se još nije znalo za Covid-19. Od izbijanja epidemije sve  se je promijenilo i nitko ne zna kada će se uspostaviti normalni režim putovanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Koronavirus nas zasad prisiljava da ostanemo kod kuće,  ali samim tim povećava se žarka želja da uskoro živimo kako smo živijeli prije - piše urednik rubrike 'Užitak putovanja' Uwe Mauch.

Za Šoltu kaže da obiluje prekrasnim maslinicima, vrtovima sa stablima limuna, naranči i smokava te mirisima lavande, ružmarina, lovorike, smilja i dugih mediteranskih biljaka.

Jedinstveno ozračje i miris mora te  južnjačka opuštenost ljubaznog domaćeg stanovništva, njihove pjesme, jela, vina, običaji, šetnje kroz voćnjake i  maslinike te domaći med samo su neki od specifičnosti otoka  piše Mauch.

Bilo bi jako lijepo kada bi na kraju beskonačnog tunela ograničenja izazvanih koronavirusom  bilo moguće krajem ovog ljeta ponovno  posjetiti  Šoltu, zaključuje autor.

Bečke ulice i trgovi Beča su na Uskrs uglavnom prazni i građani se pridržavaju strogih mjera vlade.

Prema ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, u epidemiji covida-19 zaraženo je 13.945 i umrlo 350 ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina