Obavijesti

News

Komentari 5

Austrijom se šeću 'krvave' lutke i jede se 'šnicl Fritzl'

Austrijom se šeću 'krvave' lutke i jede se 'šnicl Fritzl'
1

Suđenje stoljeća: Presuda Fritzlu očekuje se za nekoliko dana. Inače mirnim gradićem marširaju prosvjednici, a obiteljsku tragediju koriste trgovci

VIDEO

Iako je sutkinja Zemaljskog suda u St. Poeltenu upozorila porotnike da moraju nastojati zadržati objektivnost bez obzira na medijski i javni linč nad Fritzlom, tužiteljica je svim silama pokušavala dočarati porotnicima uvjete u kojima je Elisabeth Fritzl sa svojom djecom morala živjeti do travnja 2008., kad je očev monstruozni čin igrom slučaja otkriven. Po sudnici je postavila oznake visine podrumske prostorije u kojoj su Fritzlova djeca živjela, a radi se o visini od 1,7 metara.
- Kavez je, gospodo, bio toliko nizak da se vi u njemu ne biste mogli uspraviti - rekla je tužiteljica Christine Burkheiser, ističući da je tuš bio i niži, a do njega se moglo doći tek puzeći.
- Svjetlo se pali, silovanje, porod bez ikoga, prljave škare, spaljivanje, svjetlo se gasi - govorila je tužiteljica porotnicima na suđenju zatvorenom za javnost, na čijem je početku sudjelovalo 95 austrijskih novinara, dok je ostatku od 3000 stranih novinara bio onemogućen ulazak u sudnicu.

GRADIĆEM ŠETAJU KRVAVE LUTKE I JEDE SE 'ŠNICL FRITZL'
Suđenje stoljeće u inače miran gradić Sankt Poelten privuklo je svu silu medijskih djelatnika, a trgovci su slučaj nastojali iskoristiti za što bolju prodaju svojih prozvoda. Nekima se ipak odlučilo stati na kraj te je jedna pivnica s jelovnika morala skinuti "šnicl Fritzl" nakon optužbi da se žele okoristiti tragedijom, piše Jutarnji list. Gradom paradiraju zabavljači i marširaju prosvjednici. Performeri hodaju ulicama umrljani umjetnom krvlju koja im curi niz usta, a u rukama nose krvave lutke dok u pozadini svira Wagner. Kako je već poznato, Josef Fritzl priznao je da je kćer Elisabeth lišio slobode, priznao je prinudu i incest, djelomično silovanja (tvrdi kako je kćer silovao od 18., a ne od 11., kako ga ona optužuje), dok robovlasništvo i ubojstvo djeteta nije priznao. Jedno dijete je umrlo u podrumu tri dana nakon poroda, a tužiteljstvo za njegovu smrt tereti Fritzla koji nije pozvao liječnike. Fritzl se izjasnio da je 'djelomično kriv', što je prema austrijskom zakonu prihvatljivo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku