Obavijesti

News

Komentari 0

Avioni Croatia Airlinesa će iz Osijeka letjeti za München

Avioni Croatia Airlinesa će iz Osijeka letjeti za München

Radić je izvijestio kako se, u suradnji s Vladom i Osječko-baranjskom Županijom, na području Osijeka trenutno provode prometni infrastrukturni projekti vrijedni 800 milijuna kuna

VIDEO

Prvim letom Croatia Airlinesa (CA) u osječkoj Zračnoj luci u ponedjeljak je započelo prometovanje na putničkoj zrakoplovnoj liniji prema Muenchenu, što je prva međunarodna linija koju je je CA uspostavila u toj zračnoj luci.

Linija je uspostavljena temeljem sporazuma iz rujna ove godine, kada je dogovoreno da će se letovi odvijati ponedjeljkom i petkom od 15. studenog 2021. do 14. veljače 2022. godine, a cijena karata kretat će se od 129 eura.

Direktor osječke Zračne luke Ivan Kos smatra da će taj projekt biti pokazatelj novih letova te povezanosti Osijeka i regije ne samo s Njemačkom, nego i cijelom Europom.

"Na početku smo projekta revitalizacije zračne luke i logično da smo se povezali s našim nacionalnim prijevoznikom te zahvaljujem tvrtki Croatia Airlines što je po prvi put uspostavila međunarodnu liniju iz ove zračne luke", rekao je Kos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Direktor CA Jasmin Bajić zahvalio je svima koji su bili uključeni u realizaciju toga projekta, izrazivši nadu da će ta linija postati cjelogodišnja. Uz uspostavu putničke linije prema Muenchenu, u osječkoj zračnoj luci obnovljena je i zgrada kontrolnog tornja, u što je Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) uložila sedam milijuna kuna.

Riječ je o zgradi izgrađenoj 1980. godine i napuštenoj tijekom Domovinskog rata, zbog čega je usluga kontrole zračnog prometa dosad pružana iz pomoćnog i neadekvatnog objekta smještenog na krovu zračne luke.

Direktor HKZP Vlado Bagarić istaknuo je kako je ta investicija dio sustavnog ulaganja u kvalitetu i sigurnost usluga te službe koja je u protekle dvije godine, unatoč pandemiji, investirala više od 117 milijuna kuna u kapacitete i povećanje sigurnosti zračnog prometa.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić ocijenio je kako uvođenje nove linije Osijek povezuje s vrlo bitnim europskim prometnim čvorištem, istaknuvši kako putničke linije iz Muenchena lete prema cijelom svijetu, što je bitno za pozicioniranje Osijeka kao regionalnog prometnog središta.

Istaknuo je da brojni poduzetnici koji posjećuju Gradsku upravu u potrazi za parcelama u Industrijskoj zoni Nemetin, pitaju kakva je budućnost osječke zračne luke te je siguran da je njezina perspektiva zajamčena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Policajka heroina: Napadaču koji je izbo bebu rekla tri riječi pa ga ubila jednim metkom
JUNAKINJA

Policajka heroina: Napadaču koji je izbo bebu rekla tri riječi pa ga ubila jednim metkom

Policajka se nalazila u šoping centru Westfield u Sydneyju u trenutku napada te se odlučila sama obračunati s napadačem, koji je napadao ljude nožem s oštricom od 15 cm

VIDEO Plenković i Tomašević susreli se na Trgu bana Jelačića: 'Htio sam se javit, ali ste utekli'
LOV NA GLASOVE

VIDEO Plenković i Tomašević susreli se na Trgu bana Jelačića: 'Htio sam se javit, ali ste utekli'

Andrej Plenković i Tomislav Tomašević susreli su se tijekom predizbornih aktivnosti na glavnom zagrebačkom trgu. Premijer je srdačno pozdravio konkurenciju te je Ivani Kekin rekao da im se htio ranije javiti, ali su mu utekli. 'Mi smo došli ranije, sve smo obavili', rekla mu je Kekin prije nego su se svi zajedno pozdravili uz ljubazno: 'Vidimo se!'
VIDEO Crnokošuljaši sa spornim zastavama pred pravoslavnom crkvom puštali Thompsona!
INCIDENT U CENTRU ZAGREBA

VIDEO Crnokošuljaši sa spornim zastavama pred pravoslavnom crkvom puštali Thompsona!

ZAGREB U subotu oko podneva kolona muškaraca među kojima je bilo i žena stigla je pred pravoslavnu crkvu na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Imali su zastave s prvim bijelim poljem i puštali su Thompsonove pjesme. Radi se o ekstremno desnoj stranci AHSP na čijem je čelu Dražen Keleminec, koji je jednom već pravomoćno osuđen zbog urlanja ustaškog pozdrava 'za dom spremni'.