Obavijesti

News

Komentari 4

Bačić: Ne može se osnovati povjerenstvo za teme o kojima je otvoren sudski postupak

Bačić: Ne može se osnovati povjerenstvo za teme o kojima je otvoren sudski postupak

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio je u četvrtak da se ne može osnovati istražno povjerenstvo o temama za koje je otvoren sudski postupak

VIDEO

Poručio je kako je HDZ jasno pokazao da nikome neće dozvoliti koruptivna djela, bez obzira na stranačku iskaznicu i dužnost.

"O temama i pitanjima za koje je otvoren sudski postupak ne može se osnovati istražno povjerenstvo", rekao je Bačić novinarima u Hrvatskom saboru komentirajući najavu oporbe da će inicirati istražno povjerenstvo o upravljanju hrvatskim resursima, ali i ulozi premijera Andreja Plenkovića u zatvaranju sisačke rafinerije.

Podsjetio je kako je Sabor već jednom osnovao istražno povjerenstvo o Ini pa se zna kako je završilo i kako su inače završila sva istražna povjerenstva.

Bačić: Ne kiti se tuđim perjem
Bačić: Ne kiti se tuđim perjem

Bačić smatra da oporba može izaći s pitanjima za koja treba istražno povjerenstvo i može naći odgovore, ali to je na njima, a HDZ se ničega ne boji.

Istaknuo je kako je HDZ jasno pokazao da neće nikome dozvoliti koruptivna kaznena djela, bez obzira na stranačku iskaznicu i dužnost koju je obnašao.

Nikad nije postojala ovakva sloboda djelovanja Uskoka i DORH-a

"Ako to nismo pokazali mi, ne znam tko je pokazao. Ovakva sloboda djelovanja Uskoka, DORH-a, istražnih tijela i tijela progona nikada nije postojala. Zbog toga bi oni koji su možda takva tijela zloupotrebljavali nama dijelili tu naljepnicu, to nećemo dozvoliti", poručio je.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u Bjelovaru je rekao, osvrćući se na najavu oporbe o iniciranju istražnog povjerenstva, da će na to odgovoriti tek kada vidi oporbeni prijedlog.

Branko Bačić: Na međunarodnoj sceni Milanović je reterirao
Branko Bačić: Na međunarodnoj sceni Milanović je reterirao

No, dodao je, poznavajući dosadašnji rad oporbe, njima nije do istine o tome što se dogodilo u Ini.

"Tamo se dogodila pljačka, to nema nikakve dileme, ali ona je vezana uz imena i prezimena, uz konkretne ljude, a pretpostavljam da ova inicijativa ponovno ide u smjeru pokušaja oporbe da je koristi kao politički alat i oružje, što smo već više puta vidjeli. Postavit ćemo se onako kako procijenimo da je interes ne samo vladajuće većine nego i Hrvatske", kazao je Jandroković.

Nakon sastanka ujedinjene oporbe, od ljevice do desnice, predsjednik SDP-a Peđa Grbin izvijestio je da su se usuglasili oko pokretanja istražnog povjerenstva koje bi istražilo upravljanje hrvatskim resursima, ali i Plenkovićevu ulogu u zatvaranju sisačke rafinerije.

Bačić o ustavnim promjenama: Ne prihvaćamo prijedloge ni s lijeve ni s desne strane
Bačić o ustavnim promjenama: Ne prihvaćamo prijedloge ni s lijeve ni s desne strane

"Nezapamćena pljačka koja se dogodila u Ini otvorila je niz pitanja, a jedno od njih je upravljanje trgovačkim društvima u vlasništvu Hrvatske te upravljanje resursima, mineralnim blagom, naftom i plinom, koji su hrvatski proizvodi, a vidjeli smo da se njima nije upravljalo u korist ove zemlje i građana", rekao je Grbin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a