Obavijesti

News

Komentari 59

VIDEO Bačić: 'Dio prosvjednika svinjogojaca je izmanipuliran i politički instrumentaliziran...'

VIDEO Bačić: 'Dio prosvjednika svinjogojaca je izmanipuliran i politički instrumentaliziran...'

U Zagrebu je u ponedjeljak održana sjednica Šireg predsjedništva HDZ-a. Izjavu za medije nakon sjednice dao je ministar Branko Bačić

VIDEO

U Zagrebu je u ponedjeljak održana sjednica Šireg predsjedništva HDZ-a. Izjavu za medije nakon sjednice dao je ministar Branko Bačić.

Pogledajte video:

Novinari su ga upitali o prosvjedu svinjogojaca koji prijete blokadom.

- Važno je da se poštuju mjere za suzbijanje afričke svinjske kuge. Mjere koje je ministarstvo objavilo i koje su usuglašene s Komisijom podržavaju županijski savezi svinjogojaca. Brojne mjere Vlade RH idu ka nadoknađivanju sredstava za izgubljenu dobit i eutanaziranje svinja - rekao je.

- Razumijemo u Vladi i HDZ-u nezadovoljstvo jednog dijela poljoprivrednika i s njihovim legitimnim predstavnicima smo u stalnom kontaktu. No, dio prosvjednika je izmanipuliran i politički instrumentaliziran, a često puta izjave su neprimjerene prema ministrici - dodaje.

Pozvao je prosvjednike da se primire i da poštuju mjere te poručio da sve što se radi radi se u interesu slavonskog seljaka.

- Kad govorim o mogućnosti trženja meso, to bi podrazumijevalo tradicionalnu svinjokolju, ali ta svinjokolja je i prije AKS-a bila određena i definirana sukladno važećim pravilnicima i zakonskim ograničenjima. Teško mi je reći što će biti za 20 dana. Ako se nastavi sa suzbijanjem AKS-a, onda možemo biti optimisti da će Komisija na prijedlog Vlade značajno relaksirati mjere koje su sada na snazi - kaže Bačić.

Smatra kako je prosvjed dijelom ispolitiziran, ali i da neće napraviti političku štetu HDZ-u, osobito jer je Vlada osigurala kompenzaciju.

- Često puta oni koji su najglasniji niti imaju svinje niti su poljoprivrednici. Pozivam sve da prouče tko to zastupa tako grlate prosvjede, a iza njih nema svinja - istaknuo je.

Komentirao je i najave prosvjednika koji prijete blokadom prometa.

- Policija će i u ovom i svakom drugom slučaju postupati u skladu sa zakonom. Prosvjed podrazumijeva određene obveze, mi smo demokratska država, svakom je omogućeno da iskazuje svoju političku volju, ali u skladu sa zakonom i ako taj prosvjed bude najavljen sukladno zakonu, ne vidim problem, no ta ograničavanja prometa moraju biti prijavljena sukladno zakonu - govori Bačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao