Obavijesti

News

Komentari 26

Bacio četvero djece s balkona: Želi ukidanje istražnog zatvora

Bacio četvero djece s balkona: Želi ukidanje istražnog zatvora
1

Ukidanje pritvora je tražio zbog teškog zdravstvenog stanja, no Vrhovni sud mu je to odbio jer postoji opasnost da bi ponovio kazneno djelo

VIDEO

Otac (54) optužen da je svoje četvero maloljetne djece pokušao ubiti tako da ih je bacio s balkona kuće na Pagu tražio je od Vrhovnog suda da mu se istražni zatvor zamijeni mjerom opreza zabrane približavanja djeci i javljanja nadležnoj policijskoj upravi, javlja Zadarski.hr. 

Ukidanje pritvora je tražio zbog teškog zdravstvenog stanja, no Vrhovni sud mu je to odbio jer postoji opasnost da bi ponovio kazneno djelo. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:18

- Navedena opasnost proizlazi iz dosadašnje osuđivanosti optuženika s obzirom da iz izvatka iz kaznene evidencije proizlazi da je osuđivan zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka i to presudom Općinskog suda u Zadru kojom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine s rokom provjeravanja od tri godine i iz koje proizlazi da je osnovano sumnjiv da je kaznena djela za koja se tereti u ovom postupku počinio za vrijeme trajanja roka provjeravanja - naveo je Vrhovni sud u rješenju. 

Uz to naveli su i psihijatrijsko vještačenje koje je pokazalo da je otac disocijalne strukture ličnosti kod koje je razvijen uznapredovali psihoorganski sindrom koji u svojoj podlozi ima hipertenzivni hidrocefalus zbog kojeg je indiciran hitan neurokirurški zahvat kao i da je kazneno djelo počinio u stanju bitno smanjene ubrojivosti.

Bacio četvero djece s balkona: 'Ne znam zašto sam to učinio'
Bacio četvero djece s balkona: 'Ne znam zašto sam to učinio'

Od prosinca prošle godine, ocu s Paga, koji je smješten u zagrebačkoj bolnici za osobe lišene slobode, sudi se u redovitom kaznenom postupku s obzirom da je vještačenje pokazalo kako, u trenutku zločina, nije bio neubrojiv.

Dok su spavala, svoju djecu u dobi od tri, pet, sedam i osam godina, 28. veljače prošle godine, uzeo je iz spavaće sobe u naručje, te potom svako bacio s terase ispred ulaznih vrata s visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije djevojčice i jedan dječak bili su teško ozlijeđeni, a jedna djevojčica lakše. Smrt djece izbjegnuta je isključivo hitnom medicinskom intervencijom.

Otac koji je bacio četvero djece s balkona nije bio neubrojiv
Otac koji je bacio četvero djece s balkona nije bio neubrojiv

Suđenje, na čijem je početku rekao kako se ne osjeća krivim za to što je učinio, zbog zaštite obiteljskog života žrtava odvija se iza zatvorenih vrata. Nakon što je počinio zločin nad djecom, rezultati toksikološke analize pokazali su da je u to vrijeme bio pod utjecajem lijekova za smirenje, te da u krvi nije imao alkohola.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a