Obavijesti

News

Komentari 9

Bagerom na stablo: Iščupali su nam pelegrinku tako da sad jedan drugome gledamo u pjat!

Bagerom na stablo: Iščupali su nam pelegrinku tako da sad jedan drugome gledamo u pjat!
5

Splićani su izvjesili transparente pa zapalili i lumine za uništeno stablo, prošli ponedjeljak su nemoćno, sa zgražanjem gledali kako bager investitora lomi i masakrira jedno od najljepših stabala u gradu

VIDEO

Politika prostora nisu samo kiosci i bankomati, nego upravo ovo. Split puno više pati od progušćivanja centra grada, kuća koje gledaju jedna drugoj u pjat, nego od bankomata, rekao je književnik i novinar Jurica Pavičić, koji je došao podržati subotnji prosvjed u splitskom kotaru Lučac Manuš zbog čupanja predivnog stabla koštele, odnosno pelegrinke uz gradilište budućeg Small Malla.

Splićani su izvjesili transparente pa zapalili i lumine za uništeno stablo, prošli ponedjeljak su nemoćno, sa zgražanjem gledali kako bager investitora lomi i masakrira jedno od najljepših stabala u gradu, na početku Vukovarske ulice.

Investitor je odlučio tako i nasrnuo bagerom na stablo, gradska vlast na čelu s Ivicom Puljkom pravda da ne može tu ništa... I sad si susjedi - što Pavičić veli - gledaju u pjat.

Split: Mirni prosvjed "Ispraćaj Pelegrinke", građani šetnjom preko pješačkog prijelaza zaustavljali promet

Posebno im, kažu, na živce idu alibi-objašnjenja aktualne splitske vlasti kako su za sve krivi oni bivši, koji su skrojili takav GUP.

- Ne razumijem drugog čovjeka grada Bojana Ivoševića. Prije bi on, kad je bio aktivist, došao do ovih informacija pa onda podijelio s nama. A sad kad ga pitamo, od njega ne dobijemo odgovor. Nešto se promijenilo, a što, ne znam - kaže aktivist Mario Rovan.

- Dosta mi je tog diskursa 'mi tu ne možemo ništa jer je netko skrivio 2009. godine, 1997., devedesprve, četrdespete ili četrdesprve. Ako je to sve tako, onda i ne moramo izlaziti na izbore - rekao je Pavičić.

Gradnji centra od početka se protivi šef splitskog SDP-a i gradski vjećnik Davor Matijević, zbog čega je nedavno planuo gradonačelnik Ivica Puljak na sjednici gradskog vijeća. 

- Prvo je srušeno Plavo stablo, pa jedna od najljepših pelegrinki u gradu, a odgovore i dalje nemamo. Kome se žuri i zašto?', napisao je Matijević na Facebooku i objavio fotografiju kako 'limena hobotnica' ruši pelegrinku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...