Obavijesti

News

Komentari 140

Policija: Intervenirali smo na svaku dojavu o zlostavljanju

Policija: Intervenirali smo na svaku dojavu o zlostavljanju
1

Baka Zlata kazala je kako su grozne uvjete života i stanje djece ona i njezin sin snimili i fotografije pokazali u Centru za socijalnu skrb, no nitko na njih nije reagirao

VIDEO

Baka djece zlostavljane u Slavonskom Brodu za Jutarnji list je ispričala kako djecu nije zlostavljao njezin sin, otac djece već njihova majka. Baka Zlata kazala je kako su grozne uvjete života i stanje djece ona i sin snimili i fotografije pokazali u Centru za socijalnu skrb, no nitko nije reagirao. 

Na fotografijama su se vidjele teške rane na djevojčici koja nema niti dvije godine. Dijete je zapušteno, prljavo s upaljenim spolovilom i otvorenim ranama. 

Slučaj strašnog zlostavljanja otkriven je 27. prosinca kada je nevjenčana supruga 32-godišnjeg S. D. u bolnicu donijela mrtvu tromjesečnu bebu. Žena je došla pretučena, a muškarac je zbog divljanja po bolnici već 10-ak dana u pritvoru. Policija je u njihovom unajmljenom stanu našla još dvoje djece, od čega 2,5-godišnja djevojčica koja je bila pretučena i zapuštena. 

I Glorija, sestra S. D. tvrdi da se nevjenčana supruga njezina brata prema djeci grozno ponašala. 

- Ta se žena jako loše ponašala prema djevojčici, vidjela sam to. Vidio je to i moj brat, koji, da se razumijemo, nije cvijeće. Vidio je kako to dijete izgleda ispod pelene i onda je i on poludio. Zajedno smo odnijeli tu fotografiju u Centar. Rekli su nam da dijete treba oprati i da će biti dobro, a brata su pitali je li on možda pedofil kad si kćer slika golu - ispričale su za Jutarnji sestra Glorija i Zlata.

Policija: Svaki put smo reagirali na sve dojave

Policija PU Brodsko-posavske u srijedu se oglasila širim priopćenjem u svezi događaja zlostavljanja dijeta u Slavonskom Brodu, a koji je izazvao veliko zaprepaštenje javnosti diljem zemlje.

- U vezi čestih medijskih informacija vezano uz kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, obavještavamo vas da je policija intervenirala na sve dojave i saznanja o nezakonitim radnjama ili propuštenim dužnim radnjama, te prilikom svakog utvrđenog kaznenog djela ili prekršaja protiv osumnjičenika podnijela odgovarajuću kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, odnosno optužni prijedlog Prekršajnom sudu, kao i o tome izvijestila nadležne institucije. 

U posljednjem slučaju u kojem je policija intervenirala povodom dojave, dana 27. prosinca, policijski službenici su nad 32-godišnjakom iz Slavonskog Broda proveli kriminalističko istraživanje, od kojega su oduzeli oružje koje je nedozvoljeno posjedovao i protiv njega dostavili kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari. Policija je također protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe. 

Dana 28. prosinca, policija je 32-godišnjaka uz kaznene prijave predala sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu. U okviru istraživanja koje je policija provela, utvrđeno je da je osumnjičenik počinio i prekršaj na štetu izvanbračne supruge, te protiv njega dostavlja optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji - izvijestio je Antun Jakobović djelatnik PU za odnose s javnošću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu