Obavijesti

News

Komentari 53

Baka Marija živi od 1800 kuna, a dala je svoj stan za stradale

Baka Marija živi od 1800 kuna, a dala je svoj stan za stradale
3

Marija Šebalj (81) otišla je prije poplava u vikendicu na Vir. Kad je vidjela katastrofu, nazvala je kćer i rekla da ključeve njenog malog stana u Osijeku da kome treba

VIDEO

Žao mi je svakog čovjeka. Vjera i nacija tu su nebitne. U nevolji se mora pomagati, kazala nam je 81-godišnja Marija Šebalj koja ima vikendicu na Viru pa je jednosobni stan u Osijeku ustupila obiteljima kojima je poplava sve odnijela. 

U jednosobni stan ušlo je pet članova obitelji koja je izgubila sve svoje u Rajevom Selu. Točnije, mama, kći i unuke, a očevi i supruzi ostali su pomagati u obrani od vode. 

Jadni ljudi, ne mogu doći sebi, samo plaču, ni jesti ne mogu! To je najmanje što mogu učiniti

- Spremna sam primati ljude na stan dokle god im treba. Ali mislim da će ovi koji su tu, ostati dulje vrijeme jer, nažalost, nemaju kuda, sve su izgubili. Jadni ljudi, ne mogu doći sebi, samo plaču, ni jesti ne mogu! Stan u Osijeku je prazan dok sam ja tu, pa zašto ne? To je najmanje što mogu učiniti. U vikendicu na Vir stigla sam prije dva tjedna i vijest o poplavama zatekla me ovdje. Čim sam na televiziji vidjela ljude u potrebi, nazvala sam kći i rekla joj: "Daj ključ kome treba". Spremna sam pomoći koliko mogu - kazala nam je Marija Šebalj, koja živi od 1800 kuna mirovine, ali je unatoč tome već u dva navrata donirala pomoć u virsku udrugu "Vir bez podjela".

- Nemam puno, ali jučer sam skupila što sam mogla, veste, hlače i trenirke, a danas sam odnijela nekoliko svojih pernatih jastuka. Mogu ja i bez njih! - kaže suosjećajna Osječanka.

Iz "Vira bez podjela" nam kažu da će uskoro krenuti dva velika vozila s tonom hrane, pola tone potrepština i dvije tone odjeće koje će izravno predati u Cerni, bez posredstva centara, organizacija ili posrednika bilo kakve vrste.

>>> Ekskluzivno: Transkripti poziva iz pakla - Otkrijte što se stvarno dogodilo u Slavoniji samo uz Express koji je u prodaji od petka 23. svibnja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...