Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Bakterija iz jezera dječaku "pojela" dio nosa i usta

SAD: Matthew McKinney (14) uskoro će morati i na rekonstrukciju nosa i usta. Opasnu bakteriju koja jede meso 'pokupio' je u jezeru u Sj. Karolini

ABC Local
Foto: ABC Local
2 komentara

Zadnje čega se sjeća Matthew McKinney (14) je igranje u jezeru Hope Mills u Sjevernoj Karolini u SAD-u. Razderao je koljeno toga dana i uskoro mu se stalno jako spavalo. Nakon nekoliko dana dobio je i vrućicu.
- Našli smo velike blokove uz pomoć kojih smo se držali pod vodom dok smo skupljali blato s dna - priča dječak. Liječnici misle da se u vodi preko otvorene rane zarazio bakterijom koja mu izjeda meso. Liječnici kažu da je bakterija Chromobacterium Violaceum česta u američkim jezerima, no da se ljudi rijetko njome zaraze. Dali su Matthewu dva različita antibiotika, no nijedan nije djelovao. Lice mu je počelo otjecati te su ga vratili u bolnicu. Odstanili su mu dio nosa i nepca u ustima te nekoliko zubi. Dok je roditeljima mučno prolaziti kroz dječakovu bolest, liječnici se nadaju saznati nešto više o njoj, a sam Matthew kaže da je sretan što je dio studije jer će možda moći pomoći drugima. Uskoro će izaći iz bolnice i raduje se hrani jer dugo zbog operacija nije mogao jesti.
- Čokolada s mentom, moja omiljena. Jedan prijatelj me je posjetio i zezao kako je ne mogu jesti. Rekao sam mu da ću mu isprašiti tur čim izađem iz bolnice - kaže dječak koji će uskoro morati i na plastične operacije da mu rekonstruiraju nos i usta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message