Obavijesti

News

Komentari 13

Banac bio na rubu srčanog udara u radijskoj emisiji

Banac bio na rubu srčanog udara u radijskoj emisiji
4

U emisiji Radija Trsat predsjednik HHO-a Ivo Banac, dok je govorio o slučaju Pukanić, osjetio je bolove u prsima zbog čega je završio u bolnici

VIDEO

Netko, možemo pretpostaviti tko, želio je da gospođa Pukanić svrši u ustanovi za mentalno oboljele ljude. Riječ je o supruzi čovjeka koji je izuzetno moćan u javnosti, koji povezuje nekoliko svjetova u našoj zemlji. Svi se gospodina Pukanića strašno boje. Možemo pretpostaviti zašto je tako. Ali za nas koji se brinemo za ljudska prava, teško je razočaranje vidjeti do koje mjere čitavi segmenti sustava pokušavaju...oprostite..., bile su posljednje riječi Ive Banca. Predsjedniku HHO-a pozlilo je dok je danas oko podneva davao izjavu za emisiju Vox populi Radija Trsat. Doživio je srčanu smetnju zbog čega je prekinuo javljanje, nakon čega ga je Hitna pomoć odvezla na koronarnu jedinicu KBC-a Rebro. - Osjetio je malaksalost i bolove. Zamolio nas je da pozovemo Hitnu pomoć. Bio je pri svijesti kad su ga odvezli, ispričao je potreseni Ranko Helebrant iz HHO-a.
- Njegovo je stanje stabilno i za sada nije potvrđeno da je riječ o srčanom udaru - izjavio je prof. dr. Davor Miličić. Neslužbeno doznajemo da je Bancu oko šest posto sužena krvna žila te da će mu vjerojatno ugraditi stent, balon koji širi žile. Navodno nije prikovan za krevet, nego šeće po odjelu.
- Banca će vjerojatno zadržati nekoliko dana u bolnici, no čini se da nije imao srčani udar. Pod stresom je. Živio je u Americi i ne može shvatiti da naše institucije ovako funkcioniraju. Mi ostali smo imuni na srčane udare - našalila se Sanja Sarnavka iz Udruge B.a.b.e. Dodala je kako je Mirjana Pukanić od liječnika u Bolnici sestara milosrdnica u zagrebačkoj Vinogradskoj ulici u nedjelju dobila lijekove za smirenje. - U Vrapču su joj dali vrlo jaki lijek i nije lako skinuti je s njega. Iz bolnice su je pustili samo s jednim apaurinom. Spava po devet sati u sigurnoj kući izvan Zagreba. Nije uspjela razgovarati s kćeri, no shvatila je kako je bolje da ne komunicira ni s kim - kaže Sarnavka. U liječničkoj dokumentaciji iz Vrapča je uspjela pročitati samo da su kod Mirjane otkrili reaktivnu psihozu, koja nije urođena nego izazvana.
Odvjetnički tim Mirjane Pukanić je gotovo oformljen, kaže Tatjana Šijan iz HHO-a, no još čekaju suglasnost odvjetnika da objave njihova imena. Dodala je kako se HHO-u javilo puno odvjetnika koji su htjeli zastupati Mirjanu Pukanić. Njezin odvjetnički tim već razmatra pravnu strategiju za brakorazvodnu parnicu te za tužbu protiv države. - Pukanićeva ponuda da Mirjana uđe u stan pod nadzorom njegova odvjetnika nije prihvatljiva jer je to i njezin stan. Dobru volju pokazao bi kad bi joj omogućio da u stan može ući sama. Maliciozna je ideja da ju netko mora nadzirati u njezinom vlastitom stanu - smatra Šijan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.