Obavijesti

News

Komentari 283

Bandić HDZ-u: Zbog vas bi se Tuđman okretao u svom grobu

Bandić  HDZ-u: Zbog vas bi se Tuđman okretao u svom grobu
1

Odapeli ste strijelu i želite pucati u mrtve konje. Pozivam da se distancirate od ustaštva i fašizma, poručio je na Skupštini gradonačelnik Bandić HDZ-ovcima

VIDEO

Verbalni sukob oko prošlosti eskalirao je između HDZ-ovih i HSP-ovih zastupnika s Milanom Bandićem

Na točci o javnom prostoru u HOTO grupi, opet su Ivan Čelić HDZ-a i Ivan Tepeš iz HSP-a dr. Ante Starčević prozvali Bandića što je u centru ostavio Trg maršala Tita kao zločinca. 

Zagrebački gradonačelnik je onda prozvao HDZ za iznevjeravanje ideala Franje Tuđmana čije bedževe nose na reverima.

"Tuđman je bio Titov general"

- Odapeli ste strijelu i želite pucati u mrtve konje. Pozivam da se distancirate od ustaštva i fašizma, distancirajte se i od Kruga za trg gdje se nose ustaške kape. To nije donijelo ništa dobro ovom gradu. Nešto naučite, ovaj grad je slobodarski i antifašistički – krenuo je Bandić, pa nastavio:

- Tuđman je bio Titov general, a ja nisam. Tuđman je prvi imao ideju samostalne Hrvatske. Bio na čelu Hrvatske i zagovornik pomirbe svih opcija, domobrana, partizana. Pobjeda u Domovinskom ratu je rezultat pomirbe koju je on zagovarao. Tuđman bi se okretao u grobu da vas čuje - vikao je Bandić prekidan dobacivanjem HDZ-ovaca.

Bandić se nije dao smesti

Gradonačelnik se nije dao smesti, nego je samo podigao ton. Krenulo je nadvikivanje u kojem je Bandić s mikrofonom bio u prednosti.

- Vi kažete da je Tuđman evoluirao, a da ja nisam. Otvarate kovčege i počinjete ponovno dijeliti Hrvatsku, a ovdje nosite njegovu sliku. Ja sam završio taj rat - rekao je Bandić, a onda opalio i po tome što se nikada HDZ po njemu nije distancirao od desnog ekstremizma.

"Osudite ekstremizam s druge strane"

- Sutra predsjedniku Tomislavu Karamarku sugerirajte da sazovete tiskovnu, i s isto toliko entuzijazma se obratite javnosti i osudite ekstremizam s druge strane. Osudite ustašluk i kukasti križ. Vi nosite lik čovjeka koji nije htio promijeniti ime trga, a sada ga zagovarate. Pa što vi to ne predložite - vikao je gradonačelnik.

Bandić je zaključio da mu je žao što se sve ovo događa, ali da ne shvaća HDZ-ovce jer primjerice, njegov pročelnik Slavko Kojić je kao Srbin bio u Domovinskom ratu i branio Hrvatsku, a njegov otac vojnik i pod Titom i Tuđmanom.

- Hoćete poništi domovinski rat, ideju samostalne Hrvatske koju je zagovarao Tuđman. Što hoćete? Što hoćete reći? Dosta je više toga, hajdemo raditi – zaključio je Bandić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 283
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...