Obavijesti

News

Komentari 6

Bandić je znao za 'poseban' odnos Šegote i Bukovca? "Točno znam koliko je čvaknuo"

Bandić je znao za 'poseban' odnos Šegote i Bukovca? "Točno znam koliko je čvaknuo"

Bandić je znao za “poseban odnos” Šegote i Bukovca, ali je time bio vrlo nezadovoljan. Bandić je prošlo ljeto jednom od svojih vozača ispričao da je Šegotu “ulovio u pekmezu” te da zna koliko je 'čvaknuo'...

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić znao je za “poseban odnos” uhićenog bivšeg direktora Gradskih groblja Patrika Šegote i poduzetnika Nenada Bukovca, a iz istražnih snimki proizlazi da je svom vozaču ispričao kako je Šegotu “ulovio u pekmezu”, piše u nedjelju Jutarnji list.

I policijski šef pjevao s Pricom, Bandićem i Šegotom na tulumu za čovjeka koji je davao mito
I  policijski šef pjevao s Pricom, Bandićem i Šegotom na tulumu za čovjeka koji je davao mito

S obzirom da su istražitelji držali sada pokojnoga gradonačelnika na tajnim mjerama, ulovili su i njegove razgovore iz kojih proizlazi da je Bandić uistinu znao za “poseban odnos” Šegote i Bukovca, ali i da je time bio vrlo nezadovoljan, navodi dnevnik.

Bandić je prošlo ljeto jednom od svojih vozača ispričao da je Šegotu “ulovio u pekmezu”. „Točno znam koliko je čvaknuo”, rekao je Bandić vozaču, prokomentiravši nakon toga kako je Šegota mislio “da su groblja njegova prćija”.

- Nije problem ako si što uzeo, uzeo si, što nije problem, ali ako si uzeo, a nisi mi rekao... zamisli majmuna, on u privatnu firmu koja radi za trgovačko društvo u vlasništvu grada stavi svoju sestru u Nadzorni odbor - komentirao je Bandić misleći na Šegotinu sestru Anamariju Šegota koja je bila u NO-u Bukovčeva Prigorac građenja.

Bandićeva omladinka je bila na svim tajnim sastancima. Nazvali smo je: 'Prekini, odmah prekini'
Bandićeva omladinka je bila na svim tajnim sastancima. Nazvali smo je: 'Prekini, odmah prekini'

Vozač mu na to odgovara da je to sukob interesa i pogodovanje, a Bandić zaključuje: „To je gajba, odmah!”

Jutarnji navodi i da se Bukovec, koji je u međuvremenu preminuo, u nekim razgovorima, snimljenima nakon smrti Milana Bandića, pozivao i na navodne Bandićeve upute Šegoti da daje Bukovcu poslove “bez naredbe”, odnosno mimo procedure.

Pobrojavajući imovinu Šegote i njegove sestre Tamare, koji su pritvoreni u Remetincu, dnevnik navodi da, među ostalim, imaju tri apartmana na Omišlju, građevinska zemljišta, kriptovalute i dionice.

Šegota htio kupiti Pogrebno poduzeće: Baš su me uhitili, a ja htio postati privatni grobar...
Šegota htio kupiti Pogrebno poduzeće: Baš su me uhitili, a ja htio postati privatni grobar...

Iz snimljenih razgovora proizlazi i da je Šegota fiktivna potraživanja sestrinog poduzeća Notitije, preko koje je primao mito od Bukovčeve tvrtke, predstavlja kao osobna potraživanja, ali i da je nakon odlaska s čela Gradskih groblja itekako vodi brigu o poslovima Bukovčevih tvrtki te plaćanju radova.

Bukovec se, pak, našao u problemima jer mu novi šef Gradskih groblja Roko Gruja nije želio izlaziti u susret posebno u pogledu isplata za tzv. izvantroškovničke radove i poslove koje su njegove tvrtke radile mimo redovnih ugovora, donosi Jutarnji list.