Bandić kaže da je neumoran. Nikad nije izgledao umornije | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 14

Bandić kaže da je neumoran. Nikad nije izgledao umornije

Bandić kaže da je neumoran. Nikad nije izgledao umornije

Milan Bandić, koji je sinoć navršio 65 godina, pojavio se na premijeri Juričanovog filma i predstavio svoj novi slogan. Ne čini se baš pogođenim

VIDEO

Što misliš, hoće li doći?
Ma neće, što ti je.
Nema šanse. 
Ma hoće, vidjet ćeš. 
Evo ovdje me sijeci ako se pojavi.

Ovakva šuškanja ste mogli čuti sinoć u predvorju Studentskog centra, gdje su se okupljali uzvanici na premijeri Kumeka, dugoočekivanog filma Darija Juričana. Prikazivanje je bilo zakazano u 19 sati, a petnaest minuta prije početka, iako je najavio svoj dolazak, nigdje nije bilo ni traga ni glasa od posrnulog zagrebačkog sultana. Uzvanici su pristizali, fotoaparati su bljeskali, odnekud se stvorila i Severina, ali Bandića nije bilo ni za lijek.

U jednom trenutku nešto se zakomešalo na ulazu. Grozd novinara pohrlio je prema vratima, reflektori su buknuli, mikrofoni su se ispružili, a na vratima, u pratnji korpulentnog muškarca i nježne plavuše, ukazao se i on. Glavom i bradom. 

Zagreb: Gradonačelnik Bandić stigao na premijeru Kumeka

Odjeven u plavu trenirku, s maskom u istoj nijansi, Milan Bandić se ukazao u SC-u iz jednog jednostavnog razloga: Htio je predstaviti svoju novu kampanju. Neumoran. Čitkim bijelim slovima, prostrtima preko prsa i lica, s logom trkača, ove riječi kasnije su objavljene i na njegovoj Facebook stranici. Očito je kakvu će retoriku furati na predstojećim izborima. 

Nije ga bilo briga za Juričana, vidjelo se iz aviona. Nije trznuo kad mu je ovaj poklonio knjigu i bocu gina, štoviše, čak mu je i platio za nju. Pokušao mu je podvaliti i prvoloptašku provokaciju, spominjući novac kojim je HAVC financirao film, ali činilo se kako redatelja ovaj jeftini ubod nije pretjerano uznemirio. 

Neumoran? Zbilja?

Ono što nas je iznenadilo, jest koliko je Bandić djelovao umorno. 

'Neumorni' gradonačelnik usporeno se dovukao u kino. Nije shvatio gdje treba prisloniti čelo za mjerenje temperature sve dok mu nisu potanko objasnili. Jedva je govorio. Tanki, piskutavi glasić koji je dopirao iza maske zvučao je kao da pripada nekom drugom, nekom nejakom djetetu. Izdržao je možda pet minuta, prije nego se pogrbljeno, u pratnji istog onog muškarca i plavuše, klimavim nogama odgegao van. 

Nije tajna da šezdesetpetogodišnji gradonačelnik ima problema sa zdravljem. Sjetimo se kako je u lipnju ove godine teturao i ljuljao se u posjetu gradskim vrtovima, kad su ga suradnici morali pridržavati. Pretrpio je moždani udar, ima probleme s tlakom, lomio je potkoljenicu, imao je plućnu emboliju, trombove u venama, operirao je glasnice... Daleko je od onog tipa kakvim se predstavljao prije nekoliko godina, onoga koji se budi u zoru i istrčava krugove prije polaska na posao. 

Zagreb: Gradonačelnik Bandić stigao na premijeru Kumeka

Teško se oteti dojmu da je netko, Malešević ili bilo tko drugi, izabrao promašen slogan. Odnosno, slogan je vjerojatno sjajan za Bandićeve odane glasače, koji i pored zdravih očiju i ušiju i dalje glasaju za njega. Ali kod onih koji mu ne vjeruju slijepo i od njega nemaju koristi, riječ 'Neumoran', ispisana na prsima Milana Bandića djeluje kao loša šala. Iako ga nikad ne treba podcijeniti, gradonačelnik u ovakvom izdanju izgleda kao tigar od papira. Kao da klonulog starca odjenete u uniformu komandosa. Neprirodno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Globalni IT raspad: Kvarovi pogodili i Hrvatsku. MORH i Oružane snage nemaju problem
IZ MINUTE U MINUTU

Globalni IT raspad: Kvarovi pogodili i Hrvatsku. MORH i Oružane snage nemaju problem

Brojne kompanije diljem svijeta, uključujući zračne luke, banke, medijske kuće i zrakoplovne tvrtke prijavljuju tehnološki kvar zbog kojih im ne rade računala, a brojne usluge su im obustavljene
Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)
TUGA U SLAVONIJI

Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)

Iz policije su kratko izvijestili javnost o nesreći te dodali kako slijedi detaljan očevid. Više informacija o uzrocima nisu mogli iznijeti