Obavijesti

News

Komentari 19

Bandić na lokalne izbore ide sam, o koalicijama će razmisliti

Bandić na lokalne izbore ide sam, o koalicijama će razmisliti
1

Imam put i viziju koju ću do kraja realizirati. Normalan sam čovjek, napravio sam dosta i ne mislim baciti koplje u trnje, kazao je Bandić o mogućnosti koaliranja

VIDEO

Lokalni izbori očekuju nas tek iduće godine u ovo vrijeme, no čini se kako su pripreme za osvajanje što boljih pozicija vlasti na lokalnoj razini ubrzano u gradu podno Sljemena krenule. O ambiciji da iznova bude gradonačelnik Zagreba, nakon što mu nije pošlo za rukom biti predsjednikom države, te zasjesti u saborsku fotelju, Milan Bandić sasvim je jasan. Na izbore izlazi sam, a kako je gostujući na Soundsetu radiju izjavio, o potencijalnim partnerima ne želi previše.

- Ne bih špekulirao oko izbora. Pitanje tajminga je ključno pitanje u politici – sve u svoje vrijeme i na vrijeme, bio je jasan Bandić na upit s kim bi koalirao ne bi li osvojio još jedan mandat u Zagrebu. Na novinarski upit postoji li netko čiju ponudu ipak ne bi odbio, gradonačelnik je bio slikovit u svom uobičajenom stilu.

- Ja jesam gledao Kuma, sva tri dijela, no ne bih o ponudama. Imam put i viziju koju ću do kraja realizirati. Normalan sam čovjek, napravio sam dosta i ne mislim baciti koplje u trnje.

Ostavio sam Holdingu veliku imovinu, a stvaraju dugove

O stanju oko Holdinga i odnosima s tom gradskom megatvrtkom, gradonačelnik je bio rječitiji.

- Meni je bilo ponuđeno da budem predsjednik Skupštine kao 11. član a da deset drugih ljudi donosi odluke. To nisam želio. Kolege su imale samo jedan cilj – kako razvlastiti gradonačelnika. A meni se čini da su razvlastili samo sebe.

Nije želio prognozirati koga bi rado vidio na čelu Holdinga nakon što Čoviću u kolovozu istekne mandat, ali smatra da su tom sustavu neophodni stručni i kompetentni ljudi.  

- Ja sam im ostavio 2,5 milijarde kuna i nekretnine vrijedne 200 milijuna eura. No oni ne znaju time upravljati. Kad sam bio na čelu Holdinga nije se prodavalo nego kupovalo. Sopnicu smo što kupili što iznajmili od Holdinga, i ta rata bila bi dovoljna da pokriju sve obveze prema bankama. A oni nisu uspjeli prodati 10 stanova u dvije godine, prozvao je Bandić upravu Holdinga na čelu s Ivom Čovićem.

Istaknuo je kako će stručni kadar za potrebe gradske uprave tražiti i u volonterima kojima će se otvoriti vrata za rad uz plaću od 1600 kuna.

>>> Više na vecernji.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti