Obavijesti

News

Komentari 71

Bandić potrošio 30.700 kn za edukaciju djelatnice u Varšavi

Bandić potrošio 30.700 kn za edukaciju djelatnice u Varšavi
6

Dnevnice za Poljsku plaćene su iz proračuna skoro osam tisuća kuna, hotel skoro 17.000, a prijevoz oko 5.900 kuna. Djelatnica je na edukaciji bila prošle godine

VIDEO

Milan Bandić potrošio je 30.700 kuna za edukaciju jedne djelatnice u glavnom gradu Poljske – Varšavi. Ured za programe i projekte Europske unije osnovao je tijekom ljeta prošle godine, a onda su u rujnu zaposleni prvi ljudi. Među njima je Mirela Đurić , a već krajem rujna ona odlazi na 26 dana edukacije u Varšavu . Dnevnice za Poljsku plaćene su iz proračuna skoro osam tisuća kuna, hotel skoro 17.000, a prijevoz oko 5.900 kuna. Bandić je već na meti kritika jer Zagreb ne povlači novce iz EU fondova, a za čelne ljude Ureda je zaposlio povjesničarku, biologa i kemičara.

Pokretanje videa...

24sata TV VIDEO

" Zagreb nije povukao samostalno ništa iz europskih fondova"

- Zagreb nije povukao samostalno ništa iz europskih fondova. Molim vas rezultate ove edukacije i hoćemo li preuzeti poljski model jer su povukli 85 posto novca – upitala je Margareta Mađerić iz HDZ-a na Skupštini.

Konkretni odgovor Mađerić nije dobila. Milan Bandić rekao je da se radi o djevojci koja je stručna i pokazala znanje da nauči nešto jer je gradonačelnica Varšave jedna od najboljih eksperata. Rekao je da bi zaposlenicu Đurić odmah unaprijedio da ima dovoljno radnog staža.

"Da radim tako kako vi zamišljate, bio bi predsjednik Obama"

- Što mislite da to funkcionira tako da čim dođete, odmah sve preslikate u 20 dana? Ja radim 16 sati dnevno, ali da radim tako kako vi zamišljate, bio bi predsjednik Obama. Fino mi nabacujete loptu, ja dobro gađam i lijevom nogom, s 30 metara u trepavicu pogodim. Nemojte valjati ljude po blatu, Zagreb ima najkompetentniju upravu za europske fondove – rekao je Bandić.

Iako su zasad izvješća pokazivala drugačije, Milan Bandić kaže da je Zagreb "aktivirao" 250 milijuna kuna novca fondova od 350 milijuna kuna prijavljene vrijednosti. Za prošlu godinu treba dati detaljno izvješće i to je obećao. U izvješću gradonačelnika za prvih pola godina navodi se samo da je novac za projekte preko udruga i ustanova, rekla je Mađerić nezadovoljna odgovorom.

- Neka se educirala, ali što je s tim postignuto, niste mi odgovorili – inzistirala je Mađerić. Bandić joj je odgovorio da njegov posao i nije da ona bude zadovoljna odgovorom.

Novoosnovani Ured za programe i projekte Europske unije vodi Jelena Ricov, diplomirana povjesničarka umjetnosti i talijanistike koja je prije novog posla radila korporativnim komunikacijama INA-e. Zamjenik joj je Miljenko Sedlar , diplomirani inženjer biologije, a pomoćnica je Jelena Marković koja je diplomirani inženjer kemije.

Bandića iživcirao SDP: Zagreb ima bolje parkove od Londona

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića jako je iživcirao prijedlog SDP-a na današnjoj gradskoj Skupštini. Davor Bernardić je tražio da Zagreb izradi plan upravljanja javnim gradskim prostorima i to po uzoru na London .

- Da se zna koje ćemo parkove i prostore čuvati i uređivati – rekao je Bernardić.

Bandić mu je poručio da nikako da shvati da su izbori završili.

- Imamo mi bolje parkove nego London . Meni je uzor samo dragi Bog i Zagreb . Hyde park je manje lijep od Bundeka. Znamo mi štititi svoje prostore - poručio mu je Bandić.

Bandić 'na udaru': Svetice će biti glavna tema na Skupštini

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na sjednici će raspravljati o čak 48 točaka.

Najviše pozornosti vjerojatno će izazvati ona o Sportsko-rekreacijskom centru (SRC) Svetice , što je inicirao Klub gradskih zastupnika SDP-a. Oni su zatražili da se po hitnom postupku razmotri informacija o stanju i događanjima oko SRC-a Svetice , kako bi građani dobili cjelovitu informaciju o budućnosti Svetica. Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić je donio odluku o davanju u zakup tog javnog prostora.

Na dnevnom redu bit će izvješće o radu gradonačelnika od 2. lipnja do 31. prosinca 2013 . Zastupnici će raspravljati o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine , o izmjenama odluke o određivanju poslova javne rasvjete i načinu zbrinjavanja otpada.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...