Obavijesti

News

Komentari 52

Bandić najavio izmjene GUP-a, nove garaže pa dijelio jagode

Bandić najavio izmjene GUP-a, nove garaže pa dijelio jagode
7

Iako još nije pobijedio u drugom krugu izbora, Bandić je samouvjereno najavio nove promjene. Siguran u pobjedu, angažirao je postavljanje šatora na jezeru Bundek

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu ujutro je u Gradskom poglavarstvu najavio šest glavnih odluka koje će dati na usvajanje na prvoj sjednici Gradske skupštine. Osim besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, obećao je smanjiti cijenu komunalne naknade, povećanje broja koncesija za taksi prijevoznike, izmjene gradskog urbanističkog plana, povoljnije cijene parkiranja i izgradnju novih podzemnih garaža u centru grada te daljnje isplaćivanje naknade stanovnicima Jakuševca.

- Grad će osigurati 30 milijuna kuna za besplatne udžbenike - tvrdi Ivica Lovrić gradski pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport. Do tih novaca bi trebali doći usvajanjem rebalansa proračuna na prvoj sjednici Gradske skupštine. 

Gradonačelnik je negirao kako se radi o populističkim obećanjima predizborne kampanje tvrdeći kako je to ono što je obećao svim građanima.

Iako još nije pobijedio u drugom krugu izbora, Bandić je samouvjereno najavio promjene. 

 - 21.12. smo dobili izbore u Gradu, kad se usvojio proračun - rekao je gradonačelnik nadodavši kako ga je do sada u njegovu naumu sprječavala Gradska skupština. Ovo sazivanje novinara pred izbore je pravdao time da ne želi na kraju mandata ostaviti neriješene stvari 'u ladici' te kako bi dao obećanje da će odmah u startu sva obećanja i izvršiti. Smatra da će sada na vlast doći kao šef vladajuće frakcije. Neće koalirati s HDZ-om ni SDP-om, ali će oko sebe okupiti ostale nezavisne zastupnike. 

Ako pobijedi na izborima u nedjelju, bit će mu to 13 godina na čelu Zagreba.

Nakon sjednice Poglavarstva, Bandić je na Trgu bana Jelačića dijelio jagode i kolače od jagoda, a pridružili su mu se i igrači Cibone koji su dijelili karte za večerašnju utakmicu. 

Koliko je Bandić siguran u svoju pobjedu, svjedoči i da je za doček rezultata u nedjelju angažirao postavljanje šatora na zagrebačkom jezeru Bundek.

- Da nisam pobijedio, znam da svi vi ne bi došli ovdje - rekao je nakon prvog kruga 19. svibnja. Nakon što su objavljeni rezultati, pred Bandićevim malim stožerom u Praškoj počelo se okupljati šaroliko društvo koje mu je htjelo čestitati. Kada je otišao zbog bolesti majke u Mostar svi su se brzo razišli, a sada Bandić očito želi organizirati veliko slavlje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...