Obavijesti

News

Komentari 27

Bandić negirao da je ručao s optuženima, primao darove...

Bandić negirao da je ručao s optuženima, primao darove...
1

Prema dokumentaciji koja je Bandiću kao svjedoku pokazana, bio je na ručku s optuženima te je na poklon dobio kopačke i tenisice u vrijednosti oko 2400 kuna. Bandić je na sudu to sve negirao

VIDEO

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ispitan je u petak kao svjedok u aferi Pročistač. Riječ je o slučajU u kojem se sumnja na malverzacije za vrijeme izgradnje pročistača otpadnih voda tijekom koje su Grad Zagreb i nekoliko tvrtki prema optužnici oštećeni za najmanje 40 milijuna kuna, javlja Telegram.

Optužnica je podignuta protiv direktora Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV) Ante Pavića i još trojice zbog niza kazneni djela, uključujući primanje mita i zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Optuženi su još Damir Vuljanko, vlasnik tvrtke Dia graditeljstvo te Darko Turopoljac i Hannes Schweitzer iz ZOV-a. Milan Bandić je kao gradonačelnik 2000. godine potpisao ugovor o koncesiji između Zagreba i Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV).

 U središtu afere je Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba čiju je realizaciju pod sumnjivim okolnostima, odnosno uz plaćanje mita Paviću, prema tvrdnjama USKOK-a, dobio upravo Turopoljac sa svojom tvrtkom Dija graditeljstvo.

Županijski sud: Potvrdili su optužnicu u aferi Pročistač
Županijski sud: Potvrdili su optužnicu u aferi Pročistač

Bandić se morao suočiti s pitanjima zamjenika ravnatelja USKOK-a Tomislava Kambera. Naime, tijekom istrage su kod Turopoljca i u njegovoj tvrtki pronašli bilješke o sastancima s Milanom Bandićem. Na jednoj iz 2004. je pisalo "Bandić - pročistač kanalizacija", a na drugoj iz 2005. "U 13 sati Pavić+Bandić, Dubravkin put".

- Ne znam zašto je u stolnoj mapi u tvrtki Dia građenje stajala ta bilješka - rekao je Bandić dodavši da nije nikada bio tamo s optuženima i svojom suradnicom Jelenom Pavičić Vukićević, piše Telegram.

Nakon toga, predočen mu je još jedan račun. Radilo se o plaćenom ručku 26. siječnja 2005. u restoranu Trnjanka u Zagrebu na kojem su uz Bandića i Pavića bili tadašnji gradonačelnikovi sudarnici. Na ručku su razgovarali o Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba.

Muljali s izgradnjom pročistača voda: Ukrali su milijune kuna...
Muljali s izgradnjom pročistača voda: Ukrali  su milijune kuna...

- Ni na tom ručku nisam bio. S tim ljudima u vezi ovog projekta sastajao sam se isključivo u službenim prostorijama Grada - rekao je Bandić negirajući dalje dokumentaciju.

Kamber je potom izvukao novi papir prema kojem su Bandić i njegov nekadašnji savjetnik Stipe Zeba dobili poslovni dar i to kopačke i tenisice vrijedne nešto manje od 2400 kuna.

- Ja te darove nisam dobio - negirao je i taj dokument gradonačelnik koji je potom istaknuo da ni na koji način nije bio involviran u ovaj projekt. Ukupna vrijednost cijelog projekta je oko 300 milijuna eura, piše Telegram.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje