Obavijesti

News

Komentari 10

Bandić: Nema više evo mraka, evo rođaka, imamo e-Redara

Bandić: Nema više evo mraka, evo rođaka, imamo e-Redara
6

Projekt e-Redar vrijedan je više od milijun kuna. Njime će gradske službe nadzirati radove u gradu, tko ih izvodi i imaju li dozvolu. Predstavio ga je Milan Bandić

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je sa suradnicima predstavio novi gradski projekt e-Redar kojim će biti umrežene sve gradske službe. Stajao je nešto više od milijun kuna.

- Znate da sam se prije dvije godine proglasio koordinatorom za glupost. Više neće biti evo mraka, evo rođaka koji su pod okriljem noći prekapali ceste. Znat ćemo odmah gdje se kopa. Ovo je povijesna priča - oduševljeno je kazao gradonačelnik Bandić.

- Smanjit ćemo silna dopisivanja i cijeli postupak ubrzati. Komunalni redari će na terenu prijaviti uočene nepravilnosti, nedostatak stupića, odlagalište smeća i slično. To će isti tren biti vidljivo onim službama koje trebaju reagirati, a dobit će i mail da im je nešto stiglo. Na interaktivnoj karti vidjet će se svi radovi u gradu, tko ih izvodi i imaju li dozvolu, planirani kapitalni projekti, trenutni radovi na cestama i planovi malih komunalnih akcija - pojasnio je Goran Bošnjak, načelnik Odjela komunalnog redarstva.

- Sada ću ujutro kad dođem na posao u 'pametnoj sobi' sve vidjeti i u roku deset minuta znati gdje se što radi i po potrebi intervenirati ako negdje zapne. Ovo je crni dan za sve koji su lovili u mutnom - kazao je gradonačelnik.

Na velikoj interaktivnoj karti koja se prikazuje na zidu, kućicama su označeni kapitalni projekti, lopatama radovi, nepravilnosti uskličnikom, a boja simbola označava u kojoj su fazi radovi. Klikom mišem na pojedinu ikonu otvaraju se podaci o radovima, tko je izvođač i ima li sve potrebne dozvole za rad.

- Kažu da treba srušit sve bespravno sagrađeno. Pa onda bi 200.000 obitelji istjerali na cestu. Ja sam da se sve legalizira i onda podvuče crta i nove nelegalne gradnje srežu u korijenu. Ovo je povijesna priča, ovim e-Redarom ćemo sve lakše kontrolirati - dodao je Bandić.

Za sada podatke mogu vidjeti samo gradske službe. U planu je razvijanje sustava kako bi i građani mogli vidjeti gdje su radovi, a možda i sami prijaviti probleme koje su primijetili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...