Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
47 komentara

Ništa od smjene Divjak, Bandić odjurio: Zar bih trebao plakati?

Nakon sastanka kluba u zagrebačkoj palači Dverce, Milan Bandić nije bio raspoložen za razgovor. Na opasku da nije uspio u skupljanju potpisa za smjenu Divjak, ironično je uzvratio: "Što bih trebao plakati?"

Foto: Emirat Asipi/24sata
47 komentara

Nećemo prikupljati potpise za opoziv ministrice Divjak. Naš je stav da se time treba baviti prije svega premijer Plenković, izvijestio je u ime Bandićevog kluba Robert Jankovics.

POGLEDAJTE VIDEO: Bandić odjurio sa sastanka

Naveo je da su na "živahnom i zanimljivom sastanku" razmotrili sve stručne, pravne i političke aspekte događaja iz proteklih tjedan dana.

Negirao je da je razlog tome što ne idu u prikupljanje potpisa to što ne bi uspjeli prikupiti 31 potpis zastupnika. Na pitanje zašto je Milan Bandić tvrdio da je sve riješeno nije želio komentirati. Postavilo se i pitanje je li ovo poraz:

Zagreb: Milan Bandiæ govorio na temu Akti gradonaèelnika OD SRIJEDE Za smjenu Divjak: Bandićev klub počinje prikupljati potpise

- Ako je poraz da upozoravamo na možebitne probleme, onda je. No podsjetit ću da smo isto tako prije 6 mjeseci upozoravali da je potrebno osigurati besplatne udžbenike za sve osnovne škole i to smo izglasali - kazao je Jankovics.

Klub Milana Bandića održao sastanak u palači Dverce. Stigli i bivši zastupnici Narodne koalicije.

Objavljuje 24sata Politiko u Srijeda, 12. lipnja 2019.
Zagreb: Milan Bandiæ govorio na temu Akti gradonaèelnika TRAŽI REAKCIJU DORH-A Bandić tvrdi da ne ruši Divjak i da su tableti nedopustivo skupi

Naveo je i da oni nikada nisu ucjenjivali premijera i Vladi te da to neće činiti ni ubuduće. Upitan je li ovime klub pokazao svoju nemoć samo je kratko poručio da: "To je vaše mišljenje, o tome danas nismo razgovarali, nego o stavu našeg kluba". Naime, Bandiću potporu nisu dale oporbene stranke, a on u svom klubu nema dovoljno ruku da sam pokrene inicijativu za opoziv ministrice. 

PLENKOVIĆ O SMJENI DIVJAK: 'Vidjet ćemo sutra hoće li Klub Milana Bandića skupiti potpise'

Sa sastanka kluba u zagrebačkoj palači Dverce odjurio je predsjednik strake Milan Bandić. Tek na opasku novinara da nije uspio, ironično uzvratio: "Što bih trebao plakati? Vi ćete me natjerati da se rasplačem". 

Saborski klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti održao sjednicu u palači Dverce | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijeru Andreju Plenkoviću poslali su otvoreno pismo u kojem su među ostalim naveli da od njega očekuju državnički potez na zaštiti zakonitosti rada Vlade i ministara. Podsjetili su da je ministrica obrazovanja prekršila Zakon o udžbenicima. 

Zagreb: Svečanost dodjele nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i Å¡kole bez nasilja ZA NJEGA JE TO ZAVRŠENO SDP i HSS neće dati potpise Bandiću koji bi smijenio Divjak

- Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti neće pokrenuti aktivnosti na prikupljanju potpisa kako bi se u Saboru raspravljalo o radu ministrice Blaženke Divjak zbog politikantskih i licemjernih stavova predstavnika drugih klubova zastupnika - stoji među opstalim u pismu premijeru Plenkoviću. 

Odbacili su nagađanja da je ova inicijativa pokušaj rušenja Vlade, istiskivanje koalicijskih partnera ili lovna fotelje u izvršnoj vlasti.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message