Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milan Bandić ostaje u zatvoru i bez 15 milijuna kuna jamstva

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda je odbilo žalbe njegove obrane te je potvrdilo odluku suca istrage Zdenka Posavca. Bandić ostaje u pritvoru mjesec dana

Petar Glebov/Pixsell
Foto: Petar Glebov/Pixsell
247 komentara

Milan Bandić ostaje u istražnom pritvoru u Remetincu narednih mjesec dana . Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo je žalbe njegove obrane na određivanje istražnog zatvora i oduzimanje 15 milijuna kuna ranije uplaćene jamčevine.

- Obrana je tvrdila u svojim žalbama da je sudac istrage povrijedio više pravila Zakona o kaznenom postupku te da je u konkretnom slučaju p ovrijeđeno i pravo na pravično suđenje . Vijeće je odbilo sve te prigovore i smatra da činjenica da svjedokinja Vida Demarin nije ispitana na kontradiktoran način, odnosno da obrana nije imala pravo postavljati pitanja, nije u ovoj fazi postupka odlučno obzirom da se radi o pretkaznenom postupku  za koji je dostatno da postoji sumnja za počinjenje određenog kaznenog djela - rekao je glasnogovornik Županijskog suda.

Obrana Milana Bandića još se nije žalila na USKOK-ov zahtjev za proširenje istrage, na što ima mogućnost. Time ta odluka još nije postala pravomoćna.

Podsjetimo, Bandić je ponovo u Remetincu opet završio 10. ožujka. Tada je  istražni sudac prihvatio argumente Uskoka da je Bandić utjecao na svjedoke i pokušao ometati istragu protiv sebe. Naime, Uskok tvrdi da je Bandić od prosinca do veljače dva puta pritiskao svjedoka da promijeni iskaz i potpiše lažni dokument koji bi pomogao njegovoj obrani.

Osim toga, Uskok sumnja i da je Bandić tijekom prosinca 2014. i siječnja 2015. probao lažno prikazati umjetnine koje su pronađene kod njega.

Stoga su zatražili da se Bandiću ponovno odredi istražni zatvor i naplati jamčevina od 15 milijuna kuna , jer je postupio protivno uvjetima rješenja o jamčevini i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i da neće ponoviti kazneno djelo.

Možda vas zanima i ovo:
Message