Obavijesti

News

Komentari 33

Bandić na Skupštini: Ja sam staro magare, ali volim slušati

Bandić na Skupštini: Ja sam staro magare, ali volim slušati
4

Prije dvije godine uloženo je 230.000 kn u uređenje parka. Sada zemljište na kojem je park površine 1.999 četvornih metara prodaju za 3,7 mil. kn. Odluka je odgođena

VIDEO

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, odlučio je prodati Park hrvatskih branitelja u zagrebačkom naselju Lanište kako bi se na njemu gradila još jedna stambeno poslovna zgrada od 17.600 kvadrata. 

Prijedlog o prodaji je na sjednici Skupštine u četvrtak i već su ga podržali svi odbori u kojem većinu ima Bandićeva lista s partnerima.

Apsurd je da je prije dvije godine uloženo 230.000 kuna u uređenje parka. Kameno popločenje je u obliku hrvatskog grba.

Ali, kada je park u izuzetno gustom naselju uređen, on je bio djelomično i na zemljištu koje nije bilo u vlasništvu Zagreba, nego privatnog investitora Energospektra. 

Jedini kupac može biti Energospektar

Vlasnik je Milidrag Gadže, poznati biznismen koji je osnovao Lukoil u Hrvatskoj. Oni su dobili i lokacijsku dozvolu od Grada Zagreba prema kojom bi i na gradskom zemljištu mogli graditi veliku zgradu sa 170 stanova i poslovnim uredima. U međuvremenu su na tom zemljištu napravili park.

Sada zemljište na kojem je park površine 1.999 četvornih metara prodaju za 3,7 milijuna kuna. Formalno će biti raspisan natječaj, ali Energospektar jedini može kupiti.

Hren: To je potpuno suludo, Lanište je već preizgrađeno

- Potpuno je suludo da u preizgrađenom naselju prodaju jednu od zadnjih zelenih površina za još jednu zgradu. Cijelo naselje je protiv toga. U natječaju se navodi da bi se 20 braniteljskih udruga trebalo dogovoriti s investitorom oko novog parka. Rušimo jedan da bi u budućnosti možda dobili drugi park – kaže Josip Hren, arhitekt i vijećnik s Laništa.

Lanište na jugozapadu Zagreba je prvenstveno građeno kao naselje branitelja, a kasnije je buknula izgradnja nakon što je napravljena dvorana Arena Zagreb, a zatim i trgovački centar Arena.

- U naselju imamo pravi baby boom, a nemamo zelenih površina - zaključuje Hren.

Grad je već izdao dozvolu za gradnju  zgrade

U obrazloženju gradske uprave zašto prodaju park navodi se da je već izdana dozvola za koju će se graditi zgrada na površini preko 5500 četvornih metara. Većinski vlasnik nove čestice je upravo Energospektar, pa Grad treba prodati svoj dio od skoro 2.000 četvornih metara u koje u potpunosti spada i park. Navode da je definirana obveza investitora da napravi novo spomen područje i park hrvatskih branitelja. 

Skupština točku o Parku hrvatskih branitelja nije izglasala već je ona odgođena, no prethodila je žučna rasprava. 

- Apeliramo da se ova točka odgodi da čujemo što kažu građani - smatra Margareta Mađerić. 

- Vijeće je tražilo da se sazove zbor građana i da se građani izjasne žele li da se na toj zelenoj površini nešto izgradi - kazao je Tin Pažur. 

- Obzirom da tamo piše da je Grad uložio 200.000 kuna u uređenje predložemo da se razgovara s mjesnim odborom i gradkom četvrti - rekao je Ferdelji.  

Gradonačelnik Bandić o povlačenju te točke s dnevnog reda nije htio niti čuti. 

- Napravio se na privatnom zemljištu spomenik, čovjek preuzima o vlastitom trošku premiještanje spomenika i pustimo ga da radi svoj posao. Budimo sretni da čovjek to želi pokriti. Neću povlačiti točke s dnevnog reda. Ja sam najmanje nečiji žmigavac da na nečiji poziv skidam točke s dnevnog reda. Ja sam staro magare, ali volim slušati - rekao je gradonačelnik.  

Izglasali odluku o prodaji stanova u vlasništvu Grada

Zastupnici Gradske skupštine izglasali su na sjednici u četvrtak Odluku o prodaji stanova u vlasništvu Grada Zagreba. Riječ je o 140 stanova velikih do 50 četvornih metara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)