Obavijesti

News

Komentari 15

Bandić s temperaturom otvorio 550 besplatnih parking mjesta

Bandić s temperaturom otvorio 550 besplatnih parking mjesta
7

Gradonačelnik je rekao kako treba još osmisliti kako ljude natjerati da ne ostavljaju auto cijeli dan na parkiralištu. Ograničio bi vrijeme parkinga na najviše 12 sati

VIDEO

Nemojte mi zamjeriti ako gdje pogriješim imam povišenu temperaturu. Pokupio sam virozu u Prištini, opravdao se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić novinarima u srijedu, na tiskovnoj konferenciji kod jezera Bundek. Najavio je Rujanfest, manifestaciju kojom se kao i uređenim Bundekom posebno ponosi, a koju Grad priređuje u suradnji sa Zagrebačkom pivovarom.

- Jesen ne bi bila to što jest bez Rujanfesta. Dolaze Zagrepčani i mnogi drugi uživati u bogatoj kulturno-umjetničkoj i gastronomskoj ponudi na Bundeku koji je najljepši park u gradu. Tako ćemo svečano dočekati jesen - kazao je Bandić i dodao da se nada kako će Rujanfest postati tradicija poput Oktoberfesta u Münchenu.

Gradonačelnik je po odlasku s Bundeka otvorio novouređeno parkiralište kod Paromlina.

- Evo nas ovdje nakon dva mjeseca. Uredili smo parkiralište za one koji dolaze s južnog dijela grada. Parkiranje će biti besplatno. No kad je badava, ljudi to zlorabe i ostave danima parkiran auto, a tu ga još i čuvaju. Treba još osmisliti kako to izbjeći. Moći će se parkirati po 12 sati, a cilj je čim veća izmjena auta na parkiralištu - kazao je gradonačelnik.

Izgradnja i uređenje parkirališta na kojem je 550 mjesta koštalo je malo više od 4 milijuna kuna. Kod Paromlina će se moći parkirati od četvrtka 8. rujna.

- Morali smo urediti prostor i ukloniti dotrajale građevine, a kad smo već to morali napraviti, uredili smo i parkiralište. Glavnina novca utrošena je u rušenje i odvoz materijala, a malo na asfaltiranje. To je privremeno parkiralište, na tri, četiri godine dok se ne provede međunarodni natječaj za uređenje prostora kod Paromlina - kazao je Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnju.

No susjedi iz obližnje Trnjanske boje se većeg broja auta u svojoj ulici i gužvi.

- I taj Paromlin je opasan, puhne li jači vjetar može se srušiti. Samo se nadam da neće netko stradati - strahuju od derutne građevine u susjedstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...