Obavijesti

News

Komentari 3

Bandić: Saznat ću tko je potpisao račune Holdingu

Bandić: Saznat ću tko je potpisao račune Holdingu
1

Gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako će platiti sve dugove Holdingu, no najprije mora provjeriti tko je izdao naloge za obavljene radove

VIDEO

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u srijedu su uoči sjednice Gradske skupštine pitali kako to da prednost pri koncesiji za taksi prijevoz imaju oni s prebivalištem u Zagrebu.
- Još sam gradonačelnik. protumačite to kako hoćete - kratko je Bandić komentirao prijedlog za Skupštinu. Razgovaralo se i o proračunu.
- Volio bih da je bolje, no Zagreb nije ispod staklenog zvona. Proračun se manje puni. Pokušavamo raditi uštede, a zadaća nam je biti servis građanima da se usluge ne dovedu u pitanje, a tako će biti dok sam gradonačelnik - kazao je Bandić. Dodao je i da će se programi malih komunalnih akcija, unatoč optužbama da se ne izvršavaju, do kraja godine ispuniti sto posto. Najavljena prodaja gradskih stanova zasad stoji.
- Predložili smo Skupštini prodaju stanova, no odbili su nas. Na nekim stanovima nemamo uknjiženo vlasništvo, pa ih ne možemo prodavati po tržišnoj cijeni - objasnio je Bandić. Zasad će prodati tek 30-ak stanova, a onima koje će prodavati na natječaju prosječna cijena će biti 1500 eura za četvorni metar. Upitali su Bandića i o dugu Grada od 200 milijuna kuna Holdingu.
- Dio je već riješen preko Ureda za izgradnju grada, a i ostalih 100 milijuna bih već riješio, no ne znam tko je umjesto mene potpisao račune za radove da se oni naprave. Hoću čiste račune i sve će biti plaćeno. Grad Zagreb nije nikome ostao dužan, pa neće ni Holdingu. Mjesto gradonačelnika Zagreba je druga izvršna funkcija u zemlji i trebam biti odgovoran i imati čiste račune - dodao je Bandić. Napomenuo je i kako je Holding trebao uštedjeti kao i Grad u svojim uredima. Dodao je kako se sastao s premijerkom te da bi se uskoro trebali dogovoriti oko kupnje 60 novih tramvaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući