Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
98 komentara

Bandić u problemima s 'lovom': 'Režite sve moguće troškove'

Imamo malo manevarskog ili nikakvog prostora. Mi ćemo plaću imati za travanj, a za svibanj nisam siguran - rekao je Bandić medijima i naglasio da nas sve tek čeka posljedica koronavirusa - gospodarski virus

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
98 komentara

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poslao je dopis svim gradskim uredima da napišu nove financijske planove kako bi rasteretio rashodovnu stranu gradskog proračuna i tako osigurao što veću svotu za sanaciju grada te za potrebe zdravstvenog sustava zbog pandemije korona virusa. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Uz to, najavio je formiranje sektora u gradskom Uredu za izgradnju u kojeg će se slijevati sve informacije na jednom mjestu te kvantificiranje broja oštećenja, kvalifikacija stupnja oštećenja te način sanacije oštećenih objekata. 

- Imamo malo manevarskog ili nikakvog prostora - rekao je Bandić medijima i naglasio da nas sve tek čeka posljedica koronavirusa - gospodarski virus. 

- Mi ćemo plaću imati za travanj, a za svibanj nisam siguran - rekao je Bandić. 

Zagreb: Bandić položio vijenac  kod spomenika Nikoli Tesli u Masarykovoj VRAG JE U DETALJU Milan Bandić nije skromni gradonačelnik, pliva u luksuzu

Prenosimo dopis u cijelosti:

Nastavno na trenutnu situaciju uzrokovano korona virusom COVID-19 kao i na potres od 22. ožujka 2020. koji je pogodio Grad Zagreb, razvidno je kako će se negativne posljedice ovih događaja odraziti na proračun, odnosno kako se prihodi proračuna Grada Zagreba neće moći ostvariti u prvotno planiramo iznosu.

Slijedom navedenog Gradski ured za financije će pristupiti izradi prijedloga izmjena i dopuna proračuna Grada Zagreba za 2020. u nastojanju da se rashodna strana prilagodi novonastaloj situaciji, odnosno da se osiguraju neophodna sredstva za zdravstveni sustav kao i za saniranje posljedica potresa. 

Po nalogu gradonačelnika iznesenom na kolegiju 27. ožujka 2020. od čelnika svih gradskih upravnih tijela se traži da u okviru svoje nadležnosti preispitaju opravdanosti, svrsishodnost i ekonomičnosti proračunske potrošnje te da predlože značajno smanjenje svih rashoda čije neizvršavanje ne bi dovelo u poteškoće ili ugrozilo funkcioniranje pojedinih sustava imajući u vidu rashode koji se financiraju iz namjenskih prohoda.

Također molimo da uredi koji u svom djelokrugu prate određene vrste prihoda također izvrše i procjenu ostvarenja istih. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message