Obavijesti

News

Komentari 34

Bandić inspiriran: Ja sam mali mrav, ali mali mrav ima nogice

Bandić inspiriran: Ja sam mali mrav, ali mali mrav ima nogice
3

HNS-ovka Morana Pavliković Gruden je predložila povlačenje dvije točke s dnevnog reda. To je uzrujalo gradonačelnika Milana Bandića koji je povukao sve svoje točke

VIDEO

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, povukao je sve svoje točke  s dnevnog reda Gradske skupštine nakon što ga je isprovocirala Morana Pavliković Gruden iz HNS-a. Ona je predložila povlačenje točke 20 i 21, koje se tiču prihvaćanja darivanja nekretnine u vlasništvu psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u svrhu izgradnje ulice Antuna Šoljana.

Svi klubovi zastupnika, osim HDZ-a, imali su zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su se složili da je ovakvo ponašanje Bandića nedopustivo.

- Grad ne može funkcionirati po modelu ucjene. Materijal za sjednicu Skupštine poslan je kasno i treba se poštovati želje i potrebe zastupnika da prouče materijale za koje će glasovati. Bandić drži Grad u blokadi na štetu svih. Potez je sada na Vladi jer premijerka Kosor drži sve u svojim rukama - rekao je Davor Bernardić , šef kluba zastupnika SDP-a. 

Boris Šprem poručio je da je činjenica da svi predstavnici klubova osuđuju ovaj potez Bandića. Dodao je kako vjeruje da će gradonačelnik obavljati svoj posao i poštivati Gradsku skupštinu. Velimir Srića iz HSLS-a poručio je kako Skupština nije neka vrsta samoposluživanja te da je važna samokontrola te da Bandić ne smije imati ego tripove već rješavati probleme. Svi zastupnici založili su se za prijevremene izbore i referendum.

Klub zastupnika HDZ-a imao je konferenciju za novinare kasnije. Margareta Mađerić rekla je kako osuđuje povlačenje svih točaka ali da je to dokaz dubokog sukoba između Bandića i SDP-a te je time onemogućeno normalno funkcioniranje Zagreba. 

- Ovo dokazuje da su potrebni prijevremeni izbori jer su građani taoci. SDP mora preuzeti odgovornost - rekla je Mađerić. Na optužbe Bernardića da Vlada štiti Bandića, rekla je kako Bernardić živi u virtualnom svijetu.

Bandić: Živim po onoj iz Biblije, oprost je smiraj duše

Nakon aktualnog sata Milan Bandić imao je svoju konferenciju na kojoj se obratio novinarima. Rekao je da je žalostan i tužan zbog svega. Dodao je kako je proces konzultacija za sjednicu Skupštine krenuo prije mjesec dana, materijale su svi dobili na vrijeme, a odbori su raspravljali.

- Zamolili su me da se sklone dvije točke s dnevnog reda, plan Jankomir i granice lovišta, što sam i učinio. Također zamolili su me da prihvatim amandman da se samohrani roditelji uvrste u participaciju za vrtiće i to sam prihvatio u interesu tih roditelja. Na kada je Bernardić iz klupe šapnuo Špremu da traži skidanje te točke odlučio sam povući sve svoje točke. Ne može i ne smije se iz klupe skidati točke dnevnog reda. Ja sam mali mrav, ali mali mrav ima nogice. Također ja sam i afirmativni čovjek i to me drži na nogama. Živim po onoj iz Biblije, oprost je smiraj duše - rekao je Bandić i dodao kako je stvar patologije to što me zastupnici opozicije na aktualnom satu nisu postavili ujedno pitanje u znak protesta. 

Za kraj je dodao da će u roku od osam dana tražiti da se sazove izvanredna sjednica Skupštine kako građani ne bi trpjeli. 

Sjednica Skupštine nastavila se odvijati po novom dnevnom redu na kojem je 19 točaka koje su predložili zastupnici, a ne Bandić. Gradonačelnik ej nakon aktualnog sata i konferencije za novinare sa svim članovima poglavarstva, koji su bili na sjednici, napustio Gradsku skupštinu što je predsjednik skupštine Šprem osudio. 

- Za donošenje odluka koje smo mi predložili bilo bi dobro i poželjno da dobijemo mišljenje i izvršne vlasti - rekao je Šprem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu